XS
SM
MD
LG

Vaterpolistima Bečeja 2005. godište za malo izmakla medalja

Poslednji snimak Dejana Jovanovića sa vaterpolistima Bečeja - foto: PVK Bečej

Finalni turnir prvenstva Srbije za vaterpolista 2005. godišta i mlađih u Kragujevcu doneo je pomešana osećanja i različito raspoloženje u redovima PVK Bečej. Zadovoljstvo je što su pobedili rezultatom 8:6 na kraju trećeplasiranu ekipu NBG vukovi, ne mogu se smatrati razočarenjem porazi od dve prvoplasirane i u ovom trenutku bolje ekipa, šampiona Banjice 11:22 i drugoplasiranog kragujevačkog Radničkog 8:16, ali je prisutno razočarenje što su sa samo dva poraza ostali bez medalje i ne samo nje. Jer, ovo je bila poslednja akcija mladih Bečejaca koju je ovog leta predvodio trener Dejan Jovanović, poštoje dobio i prihvatio ponudu superligaša Šapca da vodi mlađe kategorije kraj Save.

- Treće mesto smo izgubili na plufinalnom turniru, gde smo igrali nerešeno sa Crvenom zvezdom (8:8) i Valisom (17:17), pa smo na finalni turnir došli sa samo dva boda. Protiv novobeogradskih „vukova“ smo gubili rezultatom 3:5, ali su momci zaigrali odgovorno i na kraju smo pobedili sa 8:6, a pobedu su, kako su samo rekli, podarili meni na oproštaju od matičnog kluba. Zadovoljstvo je tim veće i ovom prilikom želim da im se zahvalim na saradnji. Klubu se, takođe, zahvaljujem, jer je imao poverenje da mi pruži šansu da radim sa seniorima, a opstanak u društvu A prvoligaša na najbolji način potvrđuje da smo uspešno obavili misiju koja nam je poverena. Igračima želim im da dalje napreduju zajedno sa klubom, ponosno i sa izvesnom dozom sete priča sada već bivši trener Bečejaca Dejan Jovanović.

Finalnim turnirom u Kragujevcu, završena je, posleseniorske, kadetska i juniorska sezona. Predstoji da se odigraju još polifinalni turniri U-2011. Pioniri Bečeja sa trenerom Darko Peslaćem će od 24. do 26. juna učestvovati na turniru u Novom Sadu, gde će im rivali biti vršnjaci domaće Vojvodine, NBG 11. april, Partizana II i subotičkog Spartak Prozivke. Dve prvoplasirane ekipe sa četiri polufinalna turnira stiču pravu nastupa na finalnom turniru koji će se igrati 9. i 10. jula.