XS
SM
MD
LG

Bilbija presudio Slovanu

Fudbaleri Zrinjskog su apsolutno zasluženo pobijedili Slovan iz Bratislave u plej ofu za plasman u Konferencijsku ligu rezultatom 1:0 i sa dosta optimizma putuju na revanš u Slovačku koji je na rasporedu za sedam dana . 

Zrinjski je bolje otvorio utakmicu i imao nekoliko pokušaja preko Karla Kamenara i Hrvoja Barišića, no nisu uspjeli ugroziti golmana slovačkog sastava da bi u 33. minuti Slovaci ozbiljno zaprijetili. Grin je šutirao, lopta na putu ka golu zahvatila jednog igrača Zrinjskog, ali je Čondrić fenomenalnom reakcijom spasio Zrinjski, te je rezultat ostao nepromijenjen 0:0. 

Igrala se 39. minuta susreta kada je Savić fantastično prošao i šutirao, no njegov udarac je otišao zamalo pored gola Čovana da bi minutu kasnije Ćuže uposlio Kamenara čiji udarac odlazi preko gola. Potom je u 44. minuti Ćuže ponovo došao do jedne lopte, ponovo uposlio Kamenara, no veznjak Zrinjskog ni sada nije uspio pogoditi gol Slovana, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. 

Plemići su sa vrhunskom igrom nastavili i u drugom dijelu, pa su tako u 57. minuti mogli do vodstva. Jukić udarac je zaustavio Čovan, a odbijena lopta je pogodila Bilbiju u glavu, no završila je pored gola da bi šest minuta kasnije Tičinović pokušao centrirati, ali je njegov pokušaj završio na prečki gola golmana Slovana. Igrala se 67. minuta kada su gosti ostali sa igračem manje.

Barsegjanje napravio veliku glupost u duelu sa Savićem, simulirao je navodni prekršaj veznjaka Zrinjskog, vidio je o glavni arbitar Dulian Vainberger i pokazao drugi žuti odnosno crveni karton fudbaleru Slovana. Napravio je Jakirović nekoliko izmjena, u igru su ušli Sučić, Mandić i Memija, pa su Plemići krenuli u završni napad i borbu za pogodak koji bi im donio veliku prednost.

U 80. minuti Ćorluka je fantastično centrirao, a udarac glavom Bilbije je otišao preko gola golmana Slovana da bi potom udarac glavom Barišića imao istu završnicu. Inicijativa Plemića se isplatila u 89. minuti susreta. Ćuže je ubacio sa desne strane, a mrežu Čovana za veliku radost domaćih navijača pogodio Nemanja Bilbija i tako donio veliku pobjedu Plemićima. 

Stadion: Pod Bijelim brijegom. Gledatelja: 8.000. Sudija: Džulian Vainberger (Austrija). Žuti kartoni: Barseghyan, Agbo, Križan (Slovan). Crveni karton: Borseghyan (Slovan). Strijelac: 1:0 - Bilbija (89). 

Zrinjski: Čondrić; Ćorluka, Magdić, Barišić, Tičinović; Savić, Ilinković (75. Memija), Kamenar (72. Sučić), Ćuže (93. Malekinušić), Jukić (72. Mandić); Bilbija (93. Sabljić). Trener: Sergej Jakirović. 

Slovan: Čovan; Medvedev (91. Čavrić), Kašia, De Marka, Piščekhek (83. Zmrhal); Barsegjan, Agbo, Kankava, Čakvetadze (67. Mustafić); Grin (3. Križan), Šaponjić (67. Ramirez). Trener: Vladimir Vajs.