XS
SM
MD
LG

Najava "Novogodišnjih atletskih trka Mrsać 2013."

Novogodišnje atletske trke u Mrsaću imaju tradiciju dugu 41. godinu. Ova manifestacija je svojevremeno bila prvi sportski dogaćaj u novoj godini u tadašnjoj SFRJ a drugi u svetu posle trke u Sao Paolu koje su se održavale dan ranije. Nakon odlično organizovanih trka 2. januara 2012. godine na predlog Atletskog saveza Srbije a uz podršku MZ Mrsać osnovano je sportsko udruženje pod nazivom „NOVOGODIŠNJE ATLETSKE TRKE MRSAĆ 1971“. 1971. godina je značajna kao godina održavanja prvih trka koje je inicirao i organizovao Kosta Kolarević maratonac i meštanin sela MrsaćaU Mrsaću su trčali ili kao gosti prisustvovali Franjo Mihalić, Dane Korica, Biljana Petrović, Vera Nikolić, Azra Eminović, Raičević, Zilkić, Radomirović, Zdravković, Čeliković, Markešević, Vukomanović, Sekulić, Zuković sve reprezentativci ondašnje Jugoslavije. Treba napomenuti da je na stazi u Mrsaću trčao i Evropski prvak na 10000 metara Bugarin Evgenij Ignjatov.

Učestvovali su klubovi iz cele države počev od Celja preko Sarajeva, Pala, Zrenjanina, Beograda, Pančeva, Lazarevca do Valjeva, Kruševca, Čačka, Požarevca, Niša, Crne Trave, Novog Pazara,   Kosovske Mitrovice i mnogo drugih kluvbova iz bliske okoline. Za predsednika skupštine izabran je sportski radnik iz Mrsaća Milan Nikolić a za direktora trka izabran je poznati Kraljevački maratonac Vučić Đoković prvak SFRJ u maratonu 1980. godine. U radu će im pomagati izvršni odbor kao i skupština: Svako je dobio svoje zaduženje kako bi se ponovila odličan organizacija predhodnih trka. Da podsetimo tada su obezbeđeni pehari za prva tri mesta u svim kategorijama, prigodni pokloni, svečani ručak u Domu kulture za sve učesnike trka, organizovan je prigodan kulturno umetnički program pa nema sumlje da će se organizatori potruditi ne samo da ponove nego i da ovu manifestaciju učine još boljom. Pozivi su već upućeni pojedinim klubovima a očekuje se odziv preko 100 takmičara. Staza je duga 1650 metara a seniori i veterani trče 4 kruga. Očekuje se i ponovni dolazak Amele Terzić reprezentativke Srbije osvajačice pregršt medalja na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Njen trener Rifat Zilkić je višestruki pobednik ove trke.

- Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje sporta a posebno atletike da dođu u Mrsać 2. januara 2013. godine da isprate ovu manifestaciju a ako nas vreme posluži kao prošle godine eto prilike da se lepo zabavimo i provedemo posle Novogodišnjih praznika- reči su predsednika skupštine Milana Nikolića.