XS
SM
MD
LG
24.05.2013 Aleksandra Adžić

Ljubomir Vranješ novi selektor "Orlova"

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije, na elektronskoj sednici koja je održana danas, odlučio je da novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije bude Ljubomir Vranješ.

„Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca, ipak to bude Ljubomir Vranješ“, istakao je predsednik RSS-a Velimir Marjanović. Iz Saveza navode da će se o daljem radu muške seniorske reprezentacije odlučivati u zavisnosti od planova i programa reprezentacije Srbije, kao i da su oba kandidata i pre proglašenja istakla da bi reprezentaciju vodila i nakon kvalifikacija, i da su imali gotovo iste poglede, planove i ciljeve što se reprezentacije i srpskog rukometa tiče.

Novog selektora reprezentacije u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za EP u Danskoj 2014, prva 12. juna sa selekcijom Rusije, a druga 16. juna 2013. godine sa Bosnom i Hercegovinom. Reprezentacija Srbije trenutno je treća u svojoj Grupi 7, sa pet bodova, ispred nje su selekcije Rusije i Austrije, dok se selekcija Bosne i Hercegovine nalazi na četvrtom mestu.

Ljubomir Vranješ trener je nemačkog bundesligaškog kluba Flensburga, a pored trenerske karijere, igrao je i kao reprezentativac Švedske. Vranješ ugovor sa Felsuburgom ima do 2017. godine, a Orlove će voditi paralelno.