XS
SM
MD
LG
M. Milanović je postavio novu vest
Miločajac gostuje u Oplanićima

Foto: arhiva kluba/facebook.com/FK-Milocajac

Ove nedelje na programu je još jedan od "klasika"  nižih rangova na području FSRO. Osokoljeni prošlonedeljnim trijumfom nad jakom ekipom iz Vraneša, fudbaleri iz Miločaja odlaze na neugodno gostovanje u obližnje Oplaniće. Mečevi ovih klubova uvek su bili uzbudljivi i sa puno žara, neki se mogu smatrati i antologijskim, par puta su odlučeni tek nakon izvođenja "Miljanovih penala", a jedan duel nije ni priveden kraju.

 

Nedeljni domaćin je klub sa ogromnom tradicijom koja se mora poštovati i u svojoj istoriji imao je značajnih uspona, posebno onaj kada se pre otprilike jedne decenije takmičio u zonskom rangu. U prvoj deceniji postojanja FK Miločajac, Mladost se takmičila u višem rangu, tako da istorija susreta ovih klubova počinje u jesen 1984. godine, a tih godina klub iz Miločaja bio je u punom zamahu. U prilog tome ide i činjenica da je taj prvi susret odigran u Oplanićima u okviru lige pandan današnjoj, Miločajac rešio u svoju korist rezultatom 3:1. I ne samo to, Miločajac je slavio i u naredna četiri međusobna meča i to rezultatima 1:0, 3:2, 2:1, i 5:3, da bi tek iz šestog pokušaja Mladost izborila remi (1:1). Posebno je bilo uzbudljivo u sezoni 1985/86, kada su ovi klubovi vodili žestoku borbu za plasman u tadašnju prvu međuopštinsku ligu, iz koje Miločajac izlazi kao pobednik.

Tokom sezone1988/89 i u onoj nakon nje važilo je pravilo da se nakon nerešenog rezultata šutiraju penali, što se i dešavalo dva puta u Oplanićima, oba puta Miločajac osvaja tzv. penal - bod. Nakon toga situcija se menja u korist Mladosti, pa je prva njihova pobeda (Okružna liga, jesen 1993.) bila veoma visoka - 6:0. Novi dueli slede u novom milenijumu, gde Mladost vezuje 4 pobede, od toga jednu par-forfe, nakon prekida meča u Oplanićima. U poslednjoj deceniji oba kluba su tavorila u gradskoj ligi, a u međusobnim duelima bilo je šarenih rezultata. Najzanimljivije je bilo pretprošle sezone, kada se velika borba Mladosti i Miločajca za drugo mesto tj. baraž za viši rang završila tako što je Miločajac bio uspešniji i po broju bodova i u međusobnom skoru (0:1 i 3:1). U tekućem prvenstvu tim iz Miločaja bolje stoji na tabeli, ima dva boda više i što je važno, nigde se nije obrukao, bez obzira na rezultate. Mladost je u seriji od tri vezana poraza i sigurno je će nedeljni domaćin uložiti sve svoje snage, ne bi li prekinuli negativni niz. Na drugoj strani, Miločajci veruju da imaju svoje adute i da se mogu vratiti neporaženi sa tradicionalno "vrućeg" terena u Oplanićima. Ljubitelji fudbala priželjkuju da svi akteri ovog zanimljivog dvoboja pošteno odrade svoj deo posla, samo u tom slučaju sport, tj. fudbal imaju svrhu, a to je valjda svima cilj.

Sećanje na prvi prvenstveni meč u septembru 1984. godine (digitalna arhiva "Ibarskih novosti"

0 0 pre 3 godine
Poslednja slika
Poslednji video
Administrator pre 3 sata