XS
SM
MD
LG
30.05.2015 Administrator

"Beli Orlovi" precizno sleću

Ovog vikenda (30-31. maj), na terenima Aljudova u blizini Požarevca, odršaće se 15. Državno prvenstvo Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. Gradovi Beograd, Niš, Novi Sad, Raška, Kraljevo, Požarevac, Kanjiža, Vršac, poslali su svoje najbolje paraglajderiste, ukupno njih 40, na ovo jubilarno takmičenje. Organizator takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije i paraglajding klub „Beli Orlovi“ iz Požarevca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Prošlogodišnji pobednik Dragan Popov - PK „Berkut“ iz Vršca, najavio je veliku borbu:

Naravno da se nadam odličnom rezulatu kao i prošle godine i zaista ću se potruditi da ponovim takav rezultat. Iskreno, vidim da je konkurencija odlična jer Državno prvenstvo uvek dovodi najbolje pilote u našu vazduhoplovnu arenu. Siguran sam da neće biti lako. – Skromno je izjavio Popov

Ukoliko metereološki uslovi dozvole, poletanja i sletanja takmičara će se odvijati od jutra do mraka, trudeći se da se napravi što veći broj kalkulativnih serija. Dobri uslovi za letenje i atraktivnog discipline, u Aljudovo je dovela i reprezentativce u disciplini prelet.

Ovo nije moja matična disciplina, ali je postala jako intresanstna za sponzore, pa sam rešio da se okušam i u njoj. Samo da nas metereološka situacija posluži i siguran sam da će ovo biti jako kvalitetno takmičenje jer vidim da su došli naši najbolji piloti. – izjavio je Predrag Dudić, reprezentativac Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet.

Pored pojedinačne konkurencije, piloti će se boriti i za ekipni plasman. Prošlogodišnji pobednik je PK „Košava“ iz Surčina, koja je i ove godine došla u punom sastavu, spremna na borbu za medalju.