XS
SM
MD
LG

Učenici sportristi na besplatnom letovanju

Sportski savez „Razvoj sportova“ pećinačke opštine nastavlja sa praksom, koja može poslužiti za primer drugim sredinama. Na besplatnim letovanjem u Herceg Novom nagrađeno je 40 učenika osnovnih škola: „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova i „Dušan Jerković Uča“ iz Šimanovaca i Srednje tehničke škole „Milenko Verkić - Neša“ iz Pećinaca. Među njima je 20 učenika - sportista, koji su se posebni isticali na školskim takmičenjima različitog nivoa.

Pred polazak za Herceg Novi

- Cilj na je da na ovaj način učenike stimulišemo da uče, ali i da se aktivno bave sportomn - istakao je Dušan Devrnja, predsednik Sportskog saveza, prilikom ispraćaja nagrađenih učenika - Želimo da od najranijeg uzrasta mladi shvate da se rad isplati. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što je shvatila značaj ove akcije i što nam je pružila punu podršku.

Učenike je na put ispratrila i predsednica opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je tom prilikom istakla da je podjednako važno biti uspešan i u učenju i u sportu, jer, „duh bez tela i telo bez duha nisu kompletni“.

Ovo je samo jedna od mera kojima Sportski savez podržava razvoj amaterskog i školskog sporta u opštini Pećinci. Ova organizacija klubovima članovima pokriva sve troškove takmičenja: prevoz, kotizacije, troškove za službena lica, lekarske preglede, članarine, redovnu nabavku sportskih rekvizita i opreme i izradu završnih računa. Na ovaj način se pomažu sve škole i predškolske ustanove.