XS
SM
MD
LG

Radnički (NB) bira idealnih 18 fudbalera za novu sezonu

Radnički (NB) je posle dve uzastopne pobede u toku priprema doživeo teži poraz od Mihajlovca 1934. Posle pobede nad Torlakom od 3:0 i nad Grafičarom 3:2, ovo je majstorima prvi poraz posle stapanja sa Železnik Lastom i povratkom među srpskoligaše. Prema rečima trenera Dejana Rađenovića, majstori se žestoko spremaju za narednu sezonu i ne stavljaju prijateljske mečeve u prvi plan. Ono što zabrinjava trenera Radničkog (NB) jeste sto njegova ekipa prima golove iz kikseva, pogrešnih pasova, usled pada koncetracije, kao i pratećih grešaka prilikom zatvaranja u odbrani.

Prema rezultatu čini se da je iskusna ekipa Mihajlovca bila daleko bolji tim, mada na terenu se nije tako pokazalo, tim pre što je trener Rađenović promešao karte na meču, koji treba što pre zaboraviti. Prema rečima šefa stručnog štaba, u taboru "majstora" do sada su igrala dva tima, dok u narednim susretima Rađenović će suziti spisak na 18 prvotimaca.

U odnosu na početak priprema otišli su: Marko Jakšić u Drinu (Zvornik), kao i tandem iz Železnika: Tasić (Sloboda ,Užice) i štoper Jeremić. Na pozajmicu su došli štoper Cvetković koji ima profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom, kao i zadnji vezni Mitić iz OFG Beograda. Rezervni sastav Radničkog su odradili test sa ekipom Lokomotive (2:2), pomognuti sa tri sigurna startera prve postave: Đakovićem, Aleksićem i Vukadinovićem. Prave provere "majstori" sa Novog Beograda imaće za vikend sa neugodnom ekipom prve lige, BSK-om u Borči, a u sredu igraju sa ekipom PKB-a takodje na njihovom terenu. Prava generalna proba odigraće se sa ekipom Smedereva 8. Avgusta, a mesto odigravanja utakmice zavisi od žreba za srpsku ligu.