XS
SM
MD
LG
26.06.2010 N.Pavlović

Održana sednica predsedništva OFS Smederevska Palanka

Na sednici predsedništva OFS Smederevska Palanka, prvo je usvojen izveštaj direktora liga ( Podunavska liga juniora i pionira, grupa B i Jaseničke fudbalske lige )  koje je vodio ovaj savez. Kada se radi o takmičenju Podunavske lige juniora i pionira, predsednik saveza Slobodan Tošić, iskazao je nezadovoljstvo.
- Mora da se promeni sistem takmičenja, to jest sastavi liga, rekao je Tošić. Palančani su dali dva predloga. Prvi, da od jeseni grupu A, sačinjavaju prvih šest najbolje  plasiranih ekipa iz sadašnje grupe A i isto toliko iz sadašnje grupe B. U drugoj grupi B, bile bi ekipe ispod šestog mesta iz takođe obe grupe. I drugi predlog, da svaki opštinski savez ima svoju ligu mlađih kategorija. Usvojen je i izveštaj za Jaseničku ligu, u kome je konstatovano da je prvak Glavaš iz Glibovca, koji će se od jeseni takmičiti u Podunavskoj okružnoj ligi.

Kada se govorilo o uspehu klubova sa teritorije ovog saveza, zaključak je da su postignuti rezultati nezadovoljavajući. Jasenica 1911 nije uspela u nameri da se plasira u Srpsku ligu, sudbina Selevca za opstanak u zoni stoji otvorena, pošto je još aktuelna žalba na susret sa Zviždom. Veliki neuspeh je i takmičenje u Podunavskoj okružnoj ligi, gde ispadaju tri kluba i to sa teritorije ovog saveza, Radnik iz Smederevske Palanka, Šumadija iz Azanje i Železničar iz Kusatka, koji je isključen zbog neodigravanja utakmica mlađih selekcija. OFS Smederevska Palanka nije imao predlog kandidata za listu delegata za Super i Prvu ligu Srbije, ali je zato za Srpsku ligu predložen Emil Simonović, a za zonu Dunav, Slobodan Ilić i Slavoljub Milić. Za delegate okružne lige, savez daje šest predstavnika i toliko je predloženo: Vlada Marković, Dragoslav Radojković, Slobodan Marković, Radoslav Gajić, Slobodan Savić i Nebojša Milenković. Kda se radi o sudijama, stav je da se primeni rang lista iz protekolg prvenstva i pravilnik o napredovanju. Ove godine, po već poznatom redu, takmičenje senirskih ekipa okruga, vodi se u OFS Smederevska Palanka, koji predlaže i direktora lige. Ta funkcija, jednoglasnom odlukom pripala je Slobodanu Rankoviću, članu predsedništva i dugogodišnjem sportskom radniku, koji je svoje aktivnosti i veliki doprinos dao u f.k. Radnik iz Smederevske Palanke.


Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod