XS
SM
MD
LG

Pao je i Partizan

Fantastičnim golom u 40. minutu Saše Marjanovića Radnički je pobedio Partizan večeras na Čairu. Nejak je bio večeras tim Partizana za raspoloženu četu Milana Rastavca. Pobedom nad Partizanom, stao je Radnički u red za evropsku vizu, a da li će je overiti, videćemo sledećeg vikenda. Sudbina Radničkog i plasman u Ligu Evrope će zavisiti od toga kako će odigrati na našem najvećem stadionu, kada u goste odlazi aktuelnom prvaku Crvenoj Zvezdi. Zavisiće, naravno i od rezultata utakmice na Banovom brdu i na stadionu Partizana. 

"Bomba" Marjanovića za pobedu

Prvi deo igre je pripao domaćim fudbalerima. Nekoliko lepih kombinacija, ubacivanje u prazan prostor, i šanse koje su mogle dovesti u prednost domaće fudbalere poput šuta kapitena Jovanovića u 11. minutu, je odlika igre Radničkog u prvih 45 minuta. S druge strane, gosti iz Beograda, osim šuta Božinova u spoljni deo mreže na samom početku utakmice u 4. minutu, nisu stvorili ni jednu izgledniju šansu.

40. minutu remek-delo Saše Marjanovića i 1:0 za Radnički. Jednu dubinsku loptu je uputio Miloš Petrović sa polovine Radničkog, Saša Marjanović je pustio da nekoliko puta odskoči ispred njega, i pored statične odbrane gostiju, strahovitim volejem pogodio suprotni ugao golmana Partizana.  

Erupcija oduševljenja za oko 5000 gledalaca na Čairu. Gol za sladokusce, ali i za rušenje još nekoliko tradicija ove sezone, za koje su se igrači Radničkog i sam Saša Marjanović specijalizovali. Bio je to prvi gol ove sezone beogradskim crno-belima, tek u četvrtom susretu. Prva pobeda Mime Rastavca nad Partizanom od kada vodi Radnički i prva pobeda Radničkog na Čairu posle 22 godine.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:0, a u nastavku susreta odnos snaga se nije menjao. Radnički je bio konkretniji i opasniji po gol protivnika, a Partizan bez konkretne završnice, uz mnogo grešaka u predaji lopte, nije ozbiljnije ugrožavao gol “novopečenog” reprezentativnog golmana Jovanovića.

Prilika za Alena Stevanovića je u 87. minutu je mogla da donese izjednačenje, ali je on bio neprecizan i šutirao pored gola. Minut kasnije, nakon uvežbane kombinacije iz auta, koji izveo Darko Bulatović, kapiten Jovanović je glavom vratio loptu u srce šesnaesterca, a lopta koju je glavom uputio Đuričković je prošla tik iznad prečke.

O utakmici, trener Partizana, Ivan Tomić je imao sledeće mišljenje: –Zaslužena pobeda Radničkog. Uslovi za igru bili su teški, ali to nije opravdanje. Oni su došli u vođstvo posle fantastičnog šuta Marjanovića. Mi smo u drugom delu bili u problemu, teško nam je bilo izbiti loptu od golmana i štopera. Dali smo petorici igrača zasluženi odmor zbog Evrope, daćemo nekima i posle ove utakmice, moramo da razmišljamo o onome što nas čeka u narednom periodu. Ovi mladi dali su koliko su mogli – kazao je trener Partizana Ivan Tomić.

Puno zadovoljniji je bio šef stručnog štaba Radničkog, Mima Rastavac: – Važno je da iz meča u meč pokazujemo kvalitet, a to nam donosi rezultate. Meč nije bio lep, ali je bio izuzetno bitan. Posle 36. kola i dalje smo u igri za Evropu, a to je ono što nas interesuje – kazao je Rastavac.  Sledeću utakmicu Radnički igra u subotu od 19,00 č. na stadionu “Rajko Mitić” a domaćin je Crvena Zvezda.


RADNIČKI NIŠ : PARTIZAN 1:0 (1:0) 

Stadion “ČAIR” Niš GLEDALACA oko 5000

SUDIJE: Milorad MAŽIĆ, Milovan RISTIĆ, Dalibor ĐURĐEVIĆ, Nemanja PETROVIĆ, Danilo GRUJIĆ, Nenad ĐOKIĆ.

ŽUTI KARTONI: Lakić-Pešić(Radnički Niš), Božinov, Gogua (Partizan)

STRELAC: Marjanović u 40′ (Radnički Niš)

RADNIČKI NIŠ : Aleksandar S. JOVANOVIĆ, Miloš PETROVIĆ, Radoš BULATOVIĆ, Nemanja LAKIĆ-PEŠIĆ, Darko BULATOVIĆ, Marko TOMIĆ, Saša MARJANOVIĆ, Petar ĐURIČKOVIĆ, Andreja APOSTOLOVIĆ (od 83′ Miodrag TODOROVIĆ), Marko MRKIĆ (od 90′ Lazar MITROVIĆ), Aleksandar M. JOVANOVIĆ.

PARTIZAN: Marko JOVIČIĆ, Ivan BANDALOVSKI, Sedrik GOGUA, Nikola MILENKOVIĆ, Miroslav BOGOSAVAC, Saša LUKIĆ, Luiz EVERTON, Nebojša KOSOVIĆ, Marko GOLUBOVIĆ, Valeri BOŽINOV (od 64′ Dušan VLAHOVIĆ), Alen STEVANOVIĆ.


Radnik 1 : 4 Crvena zvezda
Vojvodina 2 : 0 Borac
Radnički 1 : 0 Partizan
Voždovac 2 : 0 Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 36 29 5 2 51
2 Partizan 36 19 7 10 37
3 Vojvodina 36 16 11 9 36
4 Čukarički 36 18 8 10 36
5 Radnički 36 16 9 11 35
6 Borac 36 14 10 12 29
7 Radnik 36 11 11 14 25
8 Voždovac 36 11 11 14 24