XS
SM
MD
LG
15.06.2016 Administrator

Borkovićev automobil spreman za Nemačku

Seat Leon Dušana Borkovića koji je pretrpeo velika oštećenja prilikom izletanja na Salzburgringu spreman je za novi trkački vikend koji će se održati 18.6. i 19.6. na stazi Ošersleben u Nemačkoj.

Foto:PR TEAM

B3 racing tim iz Mađarske i ovoga puta uložio je svo svoje znanje i trud i automobil srpskog asa sa kojim je na prvoj trci u Salzburgu posle kontakta sa Džejmsom Nešom, izleteo sa staze pri brzini od 254 km/h, spremio za još jednu rundu takmičenja. Borković je proverio automobil i izrazio optimizam pred odlazak u Nemačku.

"Automobil je spreman, a ja se nadam da ću konačno prekinuti maleroznu seriju i uzeti nove bodove u Nemačkoj. I dalje nema kalkulacije kod mene, nisam spreman da se sklanjam drugim vozačima, ali mi je krajnji cilj da završavam trke i ponovo počnem da prikupljam bodove. Ono što me malo brine u ovom trenutku je da smo i definitivno utvrdili da je moj Seat za čak 8 do 9km/h na pravcima bio sporiji od ostalih Seata I na timu je da utvrdi zbog čega je tako, a ja ću kao i uvek dati sve od sebe"- rekao je Borković.

Vozač NIS Petrol B3 racing tima borbu za nove bodove počinje 18.6. u Nemačkoj kada će se održati kvalifikacije, a dan kasnije u 13:10 h se vozi prva, a u 14:15 druga trka.