XS
SM
MD
LG

Partizan jači za petoricu igrača

Partizan je postepeno kompletira prvi tim za novu sezonu. Petorica mladih vaterpolista su i zvanično postali članovi Partizana. Dvojica stižu iz kragujevačkog Radničkog, a trojica se vraćaju sa pozajmice.

Ekipu srpskog šampiona pojačali su golman Lazar Dobožanov i centar Nebojša Toholj, prošle sezone igrači Radničkog. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vracaju se Mihajlo Repanović, Filip Janković i Aleksandar Andrejević.

Dobožanov je ponikao u Bečeju, a Toholj u Vojvodini. Sportski putevi su im se ukrstili u Vojvodini, u koju su prošlog leta prešli u Radnički. Posle jedne sezone u Kragujevcu stižu na Banjicu.

Obojica su već debitovali u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a sa nacionalnim timovima u mlađim kategorijama osvojili su veliki broj medalja. Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri postigli su pre godinu dana. U septembru 2015.bili su članovi juniorske selekcije Srbije (1995. godište i mladi), koja je u Almatiju osvojila zlato na omladinskom prvenstvu sveta. Dobožanov je tada proglašen za najboljeg golmana turnira.

Veliki broj medalja sa mlađim kategorijama Srbije osvojili su i Repanović, Janković i Andrejević. Sva trojica su ponikli u Partizanovoj školi, igrali su u Banjici, a i u prvom timu crno-belih. U Zvezdi su na pozajmici proveli jednu sezonu.

Deo prvotimaca Partizana je već počeo pripreme za predstojeću sezonu. Novi trener Zoran Milenković će sve igrače na okupu imati krajem septembra, po završetku Evropskog juniorskog prvenstva (1997. godište i mladi), jer dobar deo prvotimaca crno-belih igra za naš nacionalni omladinski tim.