XS
SM
MD
LG
21.09.2010 A. Daišević

U Kraljevu vlada groznica zbog dolaska najtrofejnijeg srpskog kluba

Poraz fudbalera Sloge u Požegi, drugi ove sezone u Srpskoj ligi "Zapad", pao je u drugi plan. Istorijski, prvi zvanični duel kraljevačkih "belih" i našeg najtrofejnijeg kluba, beogradske Crvene zvezde, od dana kada ih je žreb spojio u meču 1/16 finala Kupa Srbije potpuno je okupirao pažnju ne samo sportske javnosti grada na Ibru. Svako bi želeo da bude deo ovog fudbalskog spektakla, svi bi hteli na tribine Gradskog stadiona, ali već sada je jasno da će samo najsrećniji, najbrži i najuporniji zauzeti svoje mesto na sportskom zdanju kod Spomen parka.
- Da u Kraljevu imamo stadion kao beogradska Marakana, bio bi tesan koliko interesovanje vlada za susret Sloge i Crvene zvezde. Trebovanje karata je počelo odmah posle žreba i sada je prava ludnica. Telefoni su se usijali, zaista ne možemo svima izaći u susret – jada se prvi operativac kraljevačkog srpskoligaša Dragovan Pantelić.

Slogin stadion može da prima 3822 gledalaoca, pa se očekivalo zbog velikog interesovanja da se postave montažne tribine?
- Od toga smo odustali, jer želimo da kvalitetno organizujemo ovu utakmicu, a to sa montažnim tribinama nije moguće. Imamo dve tribine, severnu i južnu, jer naš stadion je drugačije postavljen od ostalih u Srbiji, a karte u prodaju puštamo danas. Po dogovoru smo deo karata poslali "crveno-belima", a u Kraljevu su se prodavale na biletarnici Hale sportova, cena je 300 dinara. Koliko znam sve je brzo otišlo. U obavezi smo zbog gledalaca koji dolaze iz drugih gradova da deo ulaznica pustimo u prodaju na dan utakmice.

Glava boli od trebovanja ulaznica, ali i oko organizacije ovog meča?
- Kao generalni sekretar KK Mašinac već sam bio u prilici da učestvujem u organizaciji utakmica sa našim vodećim klubovima, ali ovo prevazilazi sve do sada. Angažovali smo maksimalan broj ljudi, sve radimo u koordinaciji sa policijom i ostalim službama bez kojih jedan ovakav susret ne može biti odigran. Kapije stadiona će biti otvorene u 13 časova i 30 minuta, a 15 minuta pre početka utakmice ih zatvaramo. Prvi put u istoriji kraljevačkog sporta smo angažovali profesionalnu službu obezbeđenja, biće detaljan pretres na ulazu, a mlađi od 16 godina neće moći da uđu na stadion bez pratnje punoletne osobe. Kompletna Industrijska ulica biće zatvorena za saobraćaj od 12-19 časova, a niko neće moći da dođe na meč kolima. Nadam se lepom vremenu i dobrom fudbalu, za nas je čast da sa C. zvezdom igramo zvaničan meč i verujem da će publika uživati, da neće biti nikakvih incidenata – zaključuje Dragovan Pantelić član UO FK Sloga.

U samom pogionu "belih" teško je prikriti euforiju zbog utakmice sa našim najtrofejnijim klubom.
- Iskreno Zvezda je motiv sam za sebe i od trenutka kada smo na žrebu dobili "crveno-bele" igrači su više razmišljali o Kupu. Otuda smo kiksnuli u poslednja dva meča u ligi. Očekujem dobru utakmicu, pružićemo koliko možemo, nećemo se predati bez borbe, a za ovaj smo meč kompletni. Ipak, više razmišljam kako da se spremimo za nedelju i prvenstveni meč sa Vujić Vodom, jer nam je to mnogo važnije – naglašava Igor Tufegdžić trener Sloge.

Jedan od zaslužnijih što je Sloga među 32 ekipe u Kupu Srbije je i Jovica Vasilić koji je evro golom protiv niškog Radničkog doneo "belima" pobedu.
- Svaki igrač u svojoj karijeri želi da igra za ili protiv naših najvećih timova. Meni se sada ta želja ostvaruje i jako sam srećan i ponosan što sam deo generacije koja piše novu stranicu istorije Sloge. Beograđani su favoriti, ali pred punim tribinama imaćemo veliki motiv i mi da se pokažemo u najlepšem svetlu – zaključuje Vasilić.

Osim Kraljevčana, očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja fudbala iz okolnih gradova, Čačka, Kragujevca, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Gornjeg Milanovca, ali i sa prostora Kosmeta. Interesovanje je ogromno, jer ne igra C. zvezda svaki dan u Kraljevu.