XS
SM
MD
LG

Eurosport obezbedio ekskluzivno pravo prenosa prve biciklističke "Serije šest dana"

•    Najbolji svetski biciklisti nadmetaće se u novim uzbudljivim trkama
•    Eurosport postaje predvodnik u emitovanju biciklističkih trka na pisti u sezoni 2016/2017.
•    Predstavljajući sva tri Grand tura, uključujući i Tur de Frans i svih pet “monumentalnih trka”, Eurosport potvrđuje poziciju “doma biciklizma”
 
Nova serija svetskih biciklističkih događaja, “Serija šest dana”, u svojoj prvoj sezoni 2016/2017. biće emitovana na Eurosportu. Dom biciklizma, Eurosport, biće nosilac ekskluzivnih prava na prenos, kao i prava na rad sa organizatorima u cilju razvoja ovih trka kroz strateške dogovore sa lokalnim emiterima širom sveta.
U Seriji šest dana, koja je u vlasništvu i pod upravom Madison Sports Grupe, učestvovaće neki od najboljih svetskih biciklista, uključujući Marka Kevendiša (Mark Cavendish) i Bredlija Viginsa (Bradley Wiggins), Belgijance Kenija de Ketela (Kenny de Ketele) i Morena de Poa (Moreno de Pauw) i francuskog dvojca Morgana Najskija (Morgan Kneisky) i Bendžamina Toma (Benjamin Thomas). Oni će učestvovati u novom formatu koji je smešten u jedinstveno okruženje koje podseća na žurku sa sjajnom muzikom i zabavom koje podstiču dramu na stazi.

Prvi događaj ove serije biće održan 25. oktobra u Londonskom veloparku, koji je bio centar biciklizma tokom Olimpijskih igara 2012. godine. Drugi događaji ove serije biće održani u Amsterdamu, Berlinu i Kopenhagenu, dok će se finalna trka održati u Palma de Majorci.
 
Piter Haton, direktor Eurosporta je izjavio: “Serija šest dana je takmičenje koje je nesumnjivo pronašlo svoj dom u Eurosportu, gde prenosom prvoklasnog biciklizma podstičemo strasti ljubitelja ovog sporta tokom cele godine.

 “Takođe se trudimo da unesemo novine u sport, bilo da se radi o korišćenju tehnologije za proširenu stvarnost ili stvaranjem prvog 360° VR video snimka tokom biciklističke trke. S obzirom na ovu posvećenost da se fanovi približe njihovom omiljenom sportu, posebno smo radosni zbog saradnje sa organizatorima Serije šest dana i pružamo im podršku u njihovoj želji da transformišu svet biciklizma.”
 
Mark Darbon, direktor Madison Sports Grupe je istakao: “Serija šest dana fanovima donosi disciplinu sa fantastičnom istorijom i zato je veoma važno imati kvalitetnog partnera za emitovanje trka. Eurosport dobro poznaje svet biciklizma i to ga čini savršenim partnerom za organizovanje prve Serije šest dana. Organizovali smo Seriju šest dana tako da budu što zahtevnije, uzbudljivije i privlačnije posmatračima – bilo da su oni na događaju ili ih gledaju kod kuće. Jedva čekamo da počnemo.”

Tokom šest uzastopnih večeri timovi od dva takmičara će se nadmetati u različitim trkama u sprint i disciplinama izdržljivosti, sve u cilju krunisanja šampiona. Kamen temeljac ovog događaja je “medison trka” u kojoj će vozači svojim umećem pružiti zanimljivo i veoma taktično nadmetanje.

Pored muškog, postoji i elitno takmičenje za žene, u kom će se takmičari boriti da se kvalifikuju za spektakularnu završnicu koja će se održati 17. marta 2017. na Majorci.
 
Partnerstvo sa Serijom šest dana predstavlja pionirsku inicijativu koja fanove približava akciji, koristeći  kamere na biciklima, brzinu u realnom vremenu i podatke o vozačima. Po prvi put u biciklizmu praćenje lokacije će biti ugrađeno za svakog vozača kako bi se omogućilo bolje praćenje trke.

Trke će biti prenošene širom Eurosportovih kanala i platformi, uključujući Eurosport Player, Eurosportov pretplatni servis koji fanovima omogućava da uživaju u ekskluzivnom sadržaju uživo i na zahtev.
 
Raspored trka za sezonu 2016/2017:
 
•    London: 25 – 30. oktobar 2016.
•    Amsterdam: 6 – 11. decembar  2016.
•    Berlin: 19 – 24. januar 2017.
•    Kopenhagen: 26 – 31. januar 2017.
•    Majorka (Finale): 17. mart 2017.

Eurosport je neprikosnoveni dom biciklizma, predstavljajući sva tri Grand Tura, uključujući i Tur de Frans i svih pet monumentalnih trka. Kao primer inovacija koje unosi u biciklizam, Eurosport je prošlog meseca predstavio prvi 360° VR video snimljen tokom biciklističke trke. Video je snimljen tokom La Vuelte i podeljen je sa fanovima preko Eurosport VR aplikacije.