XS
SM
MD
LG

Novogodišnja atletska trka - Mrsać 2017.

U Mrsaću 02. januara održane su 46. po redu Novogodišnje atletske trke Mrsać 2017. Po veoma lepom vremenu okupio se veliki broj klubova i takmičara. Pored lokalnog AK Kraljeva, koji se posle dužeg perioda predstavio sa više takmičara, nastupila su i tri kluba sa prostora Kosova (AK Leposavić, AK Trepča Kosovska Mitrovica i AK Prilužje). Pored pomenutih klubova, učešće su uzeli i Sloboda (Čačak), Užice, Novi Pazar, Morava (Ćuprija), Raška, AŠK Tempo (Šabac), Gornji Milanovac, Čajetina, Lazarevac, dva beogradska velikana (Crvena Zvezda i Partizan), kao i nekoliko veteranskih ekipa iz Beograda.

Amela Terzić

Trke su otvorili gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, predsednik Skupštine grada Nenad Marković i narodni poslanik u Skupštini Srbije, inače meštanin Mrsaća dr. Radoslav Jović, a sve prisutne je na kraju pozdravio i predsednik MZ Mrsać Milorad Ratković. Pored staze sve same legende srpske atletike. Rifat Zilkić trener Amele Terzić i šestostruki pobednik trke u Mrsaću, Edin Zuković savezni selektor, promoter trke Dragan Zdravković, Čeliković, Maksimović, Biljana Planko kao i supruga pokojnog Gorana Raičevića, šampiona Evrope u krosu, Jelena. Posebno iznenađenje predstavljalo je pojavljivanje Milanka Petrovića prvog srpskog biatlonca učesnika ZOI u Sočiju.

Braća iz Prilužja - AK Prilužje

Kao po običaju prvi su na stazu istrčali dečaci i devojčice iz OŠ “Petar Nikolić” u Mrsaću a zatim su se ređale trke u svim starosnim kategorijama do onih najzanimljivijih, seniorskih. Amela Terzić (učesnica Olimpijade u Riju) nije imala problema da po treći put osvoji prvo mesto, a pored pehara od organizatora nagrađena je i tortom jer je tog dana slavila rođendan. U konkurenciji seniora trijumfovao je Elzan Bibić koji je tako nakon juniorske osvojio i seniorsku titulu u Mrsaću.

Bibić Elzan - pobednik seniorske trke

Posebno iznenađenje predstavljao je i veliki prelazni pehar sa ugraviranim pobednicima prethodnih 45 trka. Za prva tri mesta u obe seniorske konkurencije organizatori su obezbedili i novčane nagrade. Ipak atrakcija dana bila je trka na simboličnih 46 metara u kojoj je pobedio jedan od organizatora trke Goran Mirosavić koji je kao nagradu dobio takozvanu bukliju sa litrom rakije.

Amela Terzić - pobednica seniorske trke

Sportska organizacija “Novogodišnje atletske trke Mrsać 1971” na čelu sa predsednikom Milanom Nikolićem, direktorom trka Draganom Uroševićem i sekretarom Nidžović Slobodanom uz nesebičnu pomoć meštana Mrsaća i grada Kraljeva kao i mnogobrojnih sponzora obezbedila je medalje i pehare za najbolje a za sve učesnike obezbeđen je i obilan ručak a za muzički štimung zaduženi su bili poznati kraljevački muzičari Krdža i Beli.

Start trke

Rezultati:

Dečaci OŠ “Petar Nikolić”

1. Spasojević Veljko

2. Brković Miloš

3. Spasojević Danilo

Devojčice OŠ “Petar Nikolić”

1. Zečević Milica

2. Dragićević Milica

3. Simović Andrijana

Atletske škole devojčice:

1. Murić Saima (Novi Pazar)

2. Pavlović Teodora (Sloboda Čačak)

3. Tanasković Mina (Niški maraton)

Atletske škole dečaci:

1.Mašić Uroš (Prilužje)

2. Janković Mihailo (Lazarevac)

3. Mašić Dušan (Prilužje)

Mlađe pionirke:

1. Košanin Željana (Raška)

2. Krstić Anđela (Kraljevo)

3. Virijević Hristina (Raška)

Mlađi pioniri:

1. Antić Teodor (AŠK Tempo Šabac)

2. Mirosavić Kosta (Sloboda Čačak)

3. Hasanović DŽemail (Novi Pazar)

Starije pionirke:

1. Žunić Milica (Užice)

2. Stojković Teodora (AŠK Tempo Šabac)

3. Milosavljević Dejana (Raška)

Stariji pioniri:

1. Kovac Amel (Novi Pazar)

2. Milaković Aleksa (Morava – Ćuprija)

3. Denović Jovan (Trepča Kos. Mitrovica)

Juniorke:

1. Terzić Amra (Novi Pazar)

2. Sekulić Katarina (Sloboda Čačak)

3. Krsmanović Nevena (Kraljevo)

Seniorke:

1. Terzić Amela (Novi Pazar)

2. Simović Teodora (Novi Pazar)

3. Nurković Azra (Novi Pazar)

Seniori:

1. Bibić Elzan (Novi Pazar)

2. Pendić Miloš (Čajetina)

3. Ranković Marko (Novi Pazar)

Veterani 40-60 godina:

1. Minić Mirko (Užice)

2. Nešković Dragan (Kraljevo)

3. Dragović Živan (Kraljevo)

Veterani preko 60 god.

1. Stanković Momo (G: Milanovac)

2. Jaćimovski Dane

3. Grbović Ljubivoje