XS
SM
MD
LG

Dva različita lica Mladosti u Ligi 10 BiH

Dva različita lica pokazali su košarkaši Mladosti ove sezone u Ligi 10 BiH kada je njihova igra išla od sjaja do očaja.

Kraj takmičenja dočekali su na posljednjem mjestu tabele pa će se sa Građanskim, Leotarom, Bošnjakom i Širokim boriti da izbjegnu ispadanje u Prvu ligu Republike Srpske. Takav rasplet situacije nije se mogao očekivati poslije pet kola kada je ekipa iz Mrkonjić Grada zauzimala prvo mjesto na tabeli sa četiri pobjede i porazom. Poslije toga izabranici trenera Gorana Sladojevića vezali su pet poraza, a crnu seriju prekinuli su trijumfom nad Leotarom u 11. kolu, ali su potom bili još lošiji, jer su nanizali sedam neuspjeha.

"Poslije dobrog starta došli su nam problemi. Odlazak Arsenija Vučkovića, povrede i dosta promjena u timu uticale su na formu te se nismo dobro snašli. Možda smo imali lakši raspored na početku, ali treba imati u vidu da smo sa potpuno novim timom u odnosu na prošlu sezonu ušli u ovu. Liga je bila skraćena, samim tim je i jača pa smo nakon nekoliko uspješnih sezona i najbolje u istoriji kluba došli u situaciju da se borimo za opstanak", rekao je Sladojević.

Prema njegovim riječima, nikada nije bila tanja linija između ekipa koje su se plasirale u plej-of i plej-aut. Ujedno, svim silama će pokušati da sačuvaju status.

"Zajedno sa Leotarom i Širokim prošle sezone igrali smo Ligu za prvaka, dok smo mi i Trebinjci bili u polufinalu plej-ofa, a sada smo u donjem dijelu tabele. Naš jedini cilj je da se što prije stabilizujemo i izbjegnemo trenutno mjesto u borbi za opstanak. Biće teško, sve su ekipe izjednačene i dobro se poznaju", dodao je Sladojević.

Njegovu ekipu pojačao je iskusni organizator igre Milijan Bocka, koji je 2011. godine nastupao za ekipu iz Mrkonjić Grada, a jedan dio ove sezone proveo je u Građanskom.

"Pokušaćemo da dovedemo još jednog igrača iz zaštićenog godišta mada je teško naći kvalitetnog igrača u ovom periodu. Bićemo na velikom iskušenju pošto ćemo odigrati osam utakmica za mjesec i nećemo imati mnogo vremena za trening, već ćemo više putovati nego raditi", kazao je Sladojević.