XS
SM
MD
LG

Mačva predah od pobeda pravi remijem

Utakmica 19. kola Prve lige Srbije između domaće ekipe Mačve i radničkog iz Pirota, završena je nerešeno 1:1 (0:1). Strelac prvog pogotka bio je igrač Radničkog, Marko Mančić u 13. minutu, dok su Šapčani u drugom poluvremenu izjednačili golom Filipa Pejovića u 75. minutu utakmice.

Slabiji start fudbalera Mačve, Piroćanci su iskoristili za vođstvo u prvom poluvremenu, ali Šapčani su u drugom delu ponovo pokvarili namere protivnika i pogotkom Filipa Pejovića došli do remija. Drugo poluvreme beleži i dva crvena kartona, najpre za igrača Radničkog, Miljana Bućkovica koji u 70. minutu dobija drugi žuti karton, a potom igru napušta i Šapčanin Igor Ristivojević zbog drugog žutog u 90. minutu utakmice.

Crveno-crni su i danas imali izuzetnu podršku blizu 2.000 gledalaca sa tribina, što je sigurno bio dodatan motiv da i pored ne tako uspešnih pokušaja da prikažu kvalitetnu igru na koju su svi Šapčani već navikli, ipak osvoje bod i učvrste lidersku poziciju na tabeli Prve lige Srbije sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

strelac pogotka za Mačvu, Filip Pejović

Na konferenciji za novinare, trener Radničkog Marjan Živković navodi da bi bili zadovoljni da im je neko pre utakmice ponudio bod, ali nakon svega prikazanog tokom cele utakmice, postoji i doza nezadovoljstva.

„Nakon dva vezana poraza koja su bila veoma neugodna i koja apsolutno nismo zaslužili i da imate vođstvo od oko 80 minuta i dobru igru tokom cele utakmice i izgubiti na kraju ta dva boda, postoji blaga doza nezadovoljstva jer tri boda danas bi nam puno značila da se priključimo vrhu tabele i da pre svega psihološki teret koji moji igrače nose od početka prvenstva skinemo sa leđa. Tako da mogu reći da sam zadovoljan, ali polovično. Ja sam ubeđen da je Mačva novi superligaš i potpuno zasluženo, po svemu što sam video i igrački i organizaciono i čestitam im na tome i želim sve najbolje u narednim utakmicama“, ističe trener FK „Radnički“ iz Pirota, Marjan Živković.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“, Dragan Aničić kaže da je ovo bila jedna od lošijih partija crveno-crnih.

„Posle dva i po meseca, mislim da nam je ovo najlošija partija, ne bih da smanjujem doprinos tome ekipi Radničkog koja je danas pokazala da je dobra ekipa i da je sa pravom u vrhu tabele. Mi danas nismo ličili na sebe, tražili smo neka rešenja koja nisu svojstvena nama. Na kraju smo mogli čak i da pobedimo, ali mislim da to u ovom trenutku ne bi bilo zasluženo. Mogu biti zadovoljan bodom, jer nije lako u seriji ostvarivati pobede, i ako je nama to imperativ u svakoj utakmici. Ako mogu da tražim neki alibi, onda je to u povredama igrača koji se vraćaju i tu smo malo izgubili neki ritam, ali to sigurno nije opravdanje. Rekao sam i ranije, igrači koji igraju su najbolji u tom trenutku i oni moraju da pružaju uvek najviše što mogu. Zahvalio bih se publici koja je i pored lošije igre bila uz nas svih 90 minuta i negde zahvaljujući njima smo uspeli da uzmemo bod. U krajnjoj liniji nekad je važno i dopisati nešto, duži vremenski period nismo izgubili utakmicu, ali sam siguran da ćemo u nastavku pružiti bolje partije. Takođe, želim da pohvalim ekipu Radničkog zbog prikazane igre i želim im sreću u nastavku prvenstva“ naveo je Aničić.

Navode ljuditelja fudbala da je Mačva već ušla u Super ligu, Aničić smatra preuranjenim.

„Oko nas se stvara fama da smo mi već ušli u Super ligu, ali želim da istaknem da smo mi još uvek daleko od Super lige jer ima da se igra još 11 utakmica, 33 boda su u opticaju, neće se niko sam skloniti i pokloniti nam pobedu, to moramo prvo sami zaslužiti na terenu. Svako ima pravo na slab dan, to je normalna stvar, a ja sam ponosan na momke jer su uprkos lošem danu pokazali ponovo karakter i snagu da okrnje rezultat i da smo imali malo više sreće dali bi još jedan gol jer kao što ste videli bilo je dosta šansi za to“, istakao je Aničić.

U narednom 20. kolu ekipa Mačve, kao lider na tabeli Prve lige Srbije,  gostuje u Lazarevcu ekipi FK „Kolubara“. 

pr Ana Acan


19 .kolo Prva liga Srbije
Zemun 1 : 0 Inđija
Sloboda 3 : 1 Proleter
Mačva 1 : 1 Radnički
Bežanija 1 : 0 Kolubara
Dinamo 2 : 0 OFK Odžaci
Jagodina 2 : 0 BSK Borča
Budućnost 1 : 0 ČSK Pivara
OFK Beograd 1 : 0 Sindjelić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva (-1) 19 13 3 3 41
2 Sloboda 19 9 6 4 33
3 Zemun 19 7 9 3 30
4 Radnički 19 9 3 7 30
5 Budućnost 19 7 6 6 27
6 ČSK Pivara 19 6 8 5 26
7 Inđija 19 7 5 7 26
8 Dinamo 19 7 5 7 26
9 Jagodina 19 7 3 9 24
10 Proleter 19 6 6 7 24
11 Bežanija (-1) 19 5 9 5 23
12 Sindjelić 19 5 8 6 23
13 BSK Borča (-1) 19 7 3 9 23
14 OFK Odžaci 19 4 7 8 19
15 Kolubara 19 2 10 7 16
16 OFK Beograd 19 2 7 10 13