XS
SM
MD
LG

Parni valjak bez zastoja u Nišu

Dobra utakmica je večeras odigrana na niškom “Čairu”. Ponela je epitet derbija kola i opravdala taj naziv. Slavili su gosti, ekipa Partizana, rezultatom 2:0, osvojili tri važna boda u samom finišu prvenstva i na taj način najavili da ne odustaju od borbe za titulu. Šteta je što domaća ekipa nije za nijansu hrabrije napala svog protivnika, pa im ostaje da do kraja regularnog dela prvenstva, u utakmicama protiv Vojvodine u Novom Sadu i protiv Javora na domaćem terenu, osvoje neophodne bodove za što bolje pozicioniranje pred nastavak tj. playoff.

foto FK Partizan

Najavljivala su, uoči utakmice, oba trenera ofanzivnu igru svojih ekipa. Tako i je i krenula utakmica na Čairu. Čini se da je na samom početku Partizan bolje otvorio utakmicu, imao više od igre i stvorio nekoliko šansi iz kojih je bio sasvim blizu da postigne gol. Nije uspeo u tome, najpre u 8. minutu Djurdjević, koga je lepo u kaznenom prostoru Nišlija pronašao Tavamba. Dok je napadač Partizana komplikovao sa loptom, Živković je intervenisao i otklonio opasnost.

Još bolju šansu je imao Leonardo, nekoliko minuta kasnije, kada ga je Janković sa desne strane uposlio, a ovaj sam, neomatan, sa 12 metara očajno šutirao.

U 14. minutu, nakon slobodnog udarca, zaboravljen je bio od strane domaće odbrane Tavamba, na nekih 7-8 metara od gola Zogovića, ali je njegov udarac glavom završio preko gola.

Nakon toga se ušlo u mirniji period igre. Radnički je uspostavio kontrolu na sredini terena, oterao napadače crno-belih sa svoje polovine i počeo da povezuje svoje redove.

Ipak, sledeću dobru priliku za gol su opet imali igrači Partizana. Po levoj strani je ušao Djurdjević, golman Zogović mu je izašao u susret, i kada je već bio savladan, ležao na zemlji, ponovo se ispružio i izblokirao šut napadača Partizana.

Prvu pravu priliku je Radnički stvorio u 37. minutu. Jednu presečenu loptu, Stojanović je maestralno uposlio Travančića, koji je ušavši u šesnaesterac Partizana, najpre zalomio Ostojića i izbacio ga iz igre, a zatim šutirao jako, ali neprecezno pored gola.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika pa se aktuelnim rezultatom 0:0, otišlo na odmor.

foto FK Partizan

Drugo poluvreme je počelo na identičan način kao i prvo. Od samog početka je Partizan pretio, stvarao šanse i stavljao golmana Radničkog na iskušenje. Golman Nišlija je u 47. minutu krajnjim naporom , ali i lepom paradom, spasao svoj gol. Ostala je nedoumica da li je Djurdjević šutirao ili je loptu zahvatio kapiten domaćih. Medjutim, odmah u sledećem napadu nije bilo nedoumice, šutirao je Djurdjević, ali i ovog puta nije imao sreće, lopta je prohujala pored same desne stative Zogovića.

Uzvratio je Radnički u 51. minutu, kada je Stojanović prošao uz levu aut liniju, ušao u kazneni prostor Partizana, uputio oštar centaršut po zemlji na koji je Kojić zamalo zakasnio, pa je izgledna šansa otišla u nepovrat.

Umešno je odolevala odbrana Radničkog svim pokušajima beogradjana da postignu gol. Golman Zogović je bio odličan na golu, štoperski par Perendija-Živković dobio skoro sve vazdušne duele sa Tavambom i Djurdjevićem. Petrović dobro zatvarao Leonarda Leonarda no to ipak nije bilo dovoljno da niški superligaš ostane neporažen.

U 70. minutu, nakon centaršuta Jankovića sa leve strane, u šesnaestercu Radničkog je zaboraljen Djurdjević, koji primio loptu i iskosa sa desne strane uputio snažan i precizan udarac. Lopta ja na putu ka Zogovićevom golu zakačila Volkova i prevarila večeras odličnog čuvara mreže Nišlija, koji je samo uspeo da loptu zakači malo i nedovoljno da spreči da ona završi u njegovoj mrežio.

Pokušao je trener Rastavac sa izmenama da osveži ekipu i napadne Partizan, ali Mrkić i Apostolović nisu uspeli da naprave razliku na terenu i Radnički nije uspeo da stvori izgledniju priliku do kraja utakmice.

Tačku na “i” je stavio Leonardo u drugom minutu nadoknade vremena. Postigao je gol sa četrdesetak metara tako što je lobovao istrčalog Zogovića. Igrači Radničkog su zastali da misleći da se Brazilac nalazi u ofsajd poziciji, ali je zastavica pomoćnog sudije kod istočne tribine Čaira ostala spuštena, a sudija Lukić pokazao na centar. Bio je to konačan rezultat utakmice.

Sledeću utakmicu Radnički iz Niša igra u gostima u Novom Sadu protiv Vojvodine, a Partizan dočekuje, na svom terenu, Radnik iz Surdulice.


Nakon završene utakmice, Marko Nikolić, trener Partizana je izjavio:

“Iznenadjujuće dobra utakmica, s obzirom na težak teren. Dva izuzetno motivisana protivnika, rastrčana, razigrana odigrali su dobru utakmicu. U uvodnoj fazi utakmice smo promašili mnogo izglednih šansi, a Radnički je krajem prvog poluvremena imao stopostotnu šansu. Drugo poluvreme smo otvorili na istovetan način kao prvo i mislim da mso zasluženo pobedili na izuzetno teškom gostovanju. Zabeležili smo pobedu i osvojili mnogo važna tri boda”

Milan Rastavac je utakmicu video na sledeći način:

“Objektivno, Partizan je stvorio više šansi, imao više prilika za gol, medjutim i mi smo imali neke svoje periode i svoje šanse koje nismo uspeli da materijalizujemo. To i relativno jeftino primljeni gol je nešto što protiv Partizana teško da možete da istrpite a da se to svede u pozitivan rezultat. Mogli smo bolje da odigramo, ali i nismo imali sreće da te svoje prilike iskoristimo”


RADNIČKI NIŠ : PARTIZAN 0:2 (0:0)

Stadion “Čair” Niš

Gledalaca oko 8000

Sudije: Lazar LUKIĆ, Milan MIHAJLOVIĆ, Dragan BOGIĆEVIĆ (svi iz Beograda)

Strelci: - 0:1 u 70. Djurdjević, - 0:2 u 92. Leonardo.

Žuti kartoni: Perendija, Volkov, Kojić (Radnički), Janković, Milenković (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Zogović, Petrović, Perendija, Živković, Volkov, Tomić, Arsić, Travančić (od 74. Apostolović), Noma (od 68. Mrkić), Stojanović, Kojić (od 90. Jovanović).

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Jevtović (od 65. Kosović), Everton, Janković, Leonardo (od 90. Radin), Djurdjević (od 90. Djuričković), Tawamba.


28 .kolo Superliga Srbije
Napredak 3 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 OFK Bačka
Radnički (N) 0 : 2 Partizan
Voždovac 4 : 1 Vojvodina
Mladost 1 : 0 Javor Matis
Metalac 0 : 3 Čukarički
Crvena zvezda 2 : 1 Spartak ŽK
Borac 0 : 1 Rad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 28 23 4 1 73
2 Partizan 28 21 4 3 67
3 Vojvodina 28 18 3 7 57
4 Napredak 28 13 7 8 46
5 Mladost 28 13 5 10 44
6 Radnički (N) 28 12 7 9 43
7 Voždovac 28 12 4 12 40
8 Javor Matis 28 10 9 9 39
9 Spartak ŽK 28 10 7 11 37
10 Čukarički 28 10 6 12 36
11 Rad 28 8 8 12 32
12 Metalac 28 6 8 14 26
13 Radnik 28 6 6 16 24
14 OFK Bačka 28 7 3 18 24
15 Novi Pazar 28 5 5 18 20
16 Borac 28 4 6 18 18