XS
SM
MD
LG

Bez kalkulacija u play-off

 

Sutrašnji meč protiv Javora Radnički čeka rasterećen briga oko plasmana u plej-of, ali tek nakon sutrašnjeg meča će znati sa koje pozicije će nastaviti doigravanje. Budući da je 4. mesto na tabeli nedostižno ostaje da se vidi da li će niški superligaš u nastavk krenuti sa petog, šestog ili sedmog mesta. Timu iz Ivanjice neophodna je pobeda na Čairu kako bi se sigurno našao u plej-ofu, a u suprotnom, zavisiće od rezultata konkurenata Spartaka i Čukaričkog.

Današnja konferencija za medije

Sva je prilika da nas sutra očekuje zanimljiva utakmica koju trener Radničkog, Milan Rastavac,vidi ovako:

“Mislim da situacija u kojoj se nalazimo i mi i protivnik daje nadu da će utakmica biti izuzetno dinamična. Javor hoće da se domogne plej-ofa, mi želimo da sa što više bodova odemo u doigravanje, pa sve to obećava jedan vrlo interesantan duel.  Nama je iz prethodnih utakmica ostao zadatak da popravimo agresiju u ofanzivi, da imamo što više utrčavanja u prazan prostor, više prodora po bokovima, da imamo što više igrača u završnicama napada, na kraju i da postižemo više golova… To nam je, dakle, cilj u igri i pokušaćemo da ga ostvarimo već u ovoj utakmici, a ako budemo uspeli u tome, samim tim bićemo bliži pobedi. Pozvao bih i navijače da dođu da nas podrže i da svi zajedno prođemo kroz ovu „prolaznu kapiju“ do krajnjeg cilja” – rekao je “šef struke” Nišlija na konferenciji za novinare.

O skeniranju ekipe Javora :

“Javor ima iskusnu ekipu, strpljivi su u igri, znaju da sačekaju i da koriste svoje šanse… U odbrani imaju iskusne igrače Đogatovića i Milovića, Cvetković i Mitošević su glavni igrači u vezi, Eliomar i Gafurov su opasni špicevi… Znaju da koriste prosotor koji im se ostavi i stoga moramo da vodimo računa o svakom detalju” – napominje Rastavac.

Zanimljivo je to da je Javor, baš kao i Vojvodina, pred utakmicu protiv Radničkog promenio trenera, pa je bilo intersantno kako će to uticati u pripremi utakmice :

“Sigurno je da to ima uticaja. Novog trenera Javora Srđana Vasiljevića dugo poznajem, želim mu dobrodošlicu u takmičenje i uspeh u radu. Eto, ranije su se treneri menjali posle utakmica sa nama, sada se dolazi do promena uoči naših mečeva. Sigurno je da promena na klupi uvek donese neku novu energiju , ali šta god Javor pripremao, mi smo tu da odgovorimo, a i ovog puta napominjem da smo mi sebi najbitniji i da je najvažnije ono što ćemo mi pokazati na terenu” – kaže šef struke niškog tima.

Milan Rastavac i Dragan Ilić

Zamoljen da prokomentariše činjenicu da je mnogo kalkulacija uoči poslednjeg kola regularnog dela prvenstva, jer peto ili šesto mesto znači potpuno drugačiji raspored u plej-ofu:

“Nema ekipa koje bi nam više ili manje odgovarale, niti sam mišljenja da raspored igra neku bitnu ulogu. Pre ili kasnije, moraćemo da igramo sa svim timovima koji je budu plasirali u plej-of. Dakle, pred nama je obaveza da svaku utakmicu odigramo na maksimumu, bez kalkulacija, a rasporedom se, ponavljam, nikad nismo previše bavili, pa nećemo ni sada” – jasan je trener Radničkog.

Golman Bojan Zogović je na poslednje dve utakmice bio najzapaženiji pojedinac u redovima niškog superligaša, ali i on sam se nada da će ovog puta imati manje posla nego u prethodnim mečevima :

“Svesni smo da je Javoru ova utakmica „biti ili ne biti“, ali nama je svaki bod važan pred nastavak takmičenja u plej-ofu i stoga ćemo u ovaj meč ući maksimalno motivisani i rešeni da ostvarimo pobedu. Kao što je trener već rekao, Javor je iskusna ekipa, imaju nekoliko pojedinaca koji su duže u klubu i dobro se poznaju, a promena trenera će ih verovatno trgnuti. No, mi igramo na našem terenu i verujem da ćemo se pokazati u jednom dobrom izdanju iz kojeg ćemo pokušati da srtignemo do sva tri boda” – rekao je čuvar mreže niškog tima.

Radnički neće moći u utakmici sa Javorom da računa na Miloša Petrovića koji pauzira pauzira zbog žutih kartona, a povreda mišića sprečiće Vladimira Volkova da se stavi na raspolaganje treneru Rastavcu.

Utakmica na Čairu igra se u četvrtak od 17 sati, a sudiće Aleksandar Vasić iz Novog Žednika.


30 .kolo Superliga Srbije
Napredak 2 : 0 OFK Bačka
Novi Pazar 1 : 3 Partizan
Radnik 0 : 0 Vojvodina
Radnički (N) 0 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Čukarički
Mladost 4 : 1 Spartak ŽK
Metalac 1 : 2 Rad
Crvena zvezda 2 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 4 1 79
2 Partizan 30 23 4 3 73
3 Vojvodina 30 18 5 7 59
4 Napredak 30 15 7 8 52
5 Mladost 30 14 6 10 48
6 Radnički (N) 30 12 8 10 44
7 Voždovac 30 13 4 13 43
8 Javor Matis 30 11 9 10 42
9 Čukarički 30 11 7 12 40
10 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
11 Rad 30 9 8 13 35
12 OFK Bačka 30 8 3 19 27
13 Metalac 30 6 9 15 27
14 Radnik 30 6 7 17 25
15 Novi Pazar 30 5 5 20 20
16 Borac 30 4 6 20 18