XS
SM
MD
LG

Naisa u Čairu igra četvrtfinale Kupa protiv Jagodine
Ovog puta mlađe igračice neće dobiti šansu jer svaki gol ima težinu; foto: Vanja Keser
 

Ovog puta mlađe igračice neće dobiti šansu jer svaki gol ima težinu; foto: Vanja Keser

Dva stara znanca, ekipe Naisa i Jagodina, 19. aprila od 18:30 u hali "Čair", ponovo će se sresti u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa, a upoređujući dosadašnje duele ovih timova Naisa je favorit, s obzirom na to da je ubedljivo trijumfovala u 2 od 3 okršaja ove sezone.

Poslednju utakmicu ekipe su odigrale u plej-ofu pre dvadesetak dana, kada je Naisa imala i 8 golova prednosti, ali je trener Svetislav Jovanović pred kraj meča pustio mlađe igračice, pa se razlika smanjila. Toga ovog puta neće biti, jer će, u slučaju da oba tima po jednom pobede, o prolazu u polufinale odlučiti gol razlika.

Prošli put smo dobili Jagodinu lako, ali to uopšte nije naivna ekipa, imaju odlične igračice, to je zanimljiva ekipa, koja je pobedila Bekament u Aranđelovcu. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo odigrati dosta dobro kao i ovu poslednju utakmicu sa njima, s tim što sada idemo i na rezultat, neće biti kalkulisanja - rekao je Jovanović.

Golman Milena Petković se oporavila od povrede, pa će, posle dužeg vremena, trener moći da računa na sve igračice, a on naglašava da bi bio zadovoljan pobedom od 5 ili više golova, kao i da svom timu neće dozovliti da se opusti zbog prethodnih dobrih rezultata.

Podsetimo, Naisa je u ligaškom takmičenju kao 4. najbolja ekipa obezbedila igranje u plej-ofu što joj je osiguralo opstanak među elitom, kao i igranje na međunarodnoj sceni i sledeće sezone. Time su njihovi ciljevi u ovom takmičenju ispunjeni, ali je zato sada akcenat na Kupu, gde ih je žreb odlično poslužio.

Ostale četvrtfinalne parove čine kragujevački Radnički i Pančevo, Železničar i Metalac, a voljom žreba odlučeno je i da će jedan od dva najbolja srpska tima Medicinar i Bekament, biti eliminisana pre polufinala.

Ulaz na ovu utakmicu je besplatan, a revanš je na programu 3. maja u Jagodini.


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4