XS
SM
MD
LG

Pobeda za "nadu"

Pobeda Radničkog nije večeras ni jednog trenutka došla u pitanje. Domaći fudbaleri su odigrali dobru utakmicu, bili superiorniji tim tokom cele utakmice, i golovima Radoša Bulatovića i japanskog internacionalca, Nome, slavili sa 2:0. Bilo je lepih pasova, driblinga, dobriih šuteva, svega osim publike. I večeras broj prisutnih na Čairu nije dobacio do “hiljadarke” pa je to i pravi kuriozitet, što se tiče niškog stadiona.

Nakon početnog ispitivanja snaga, fudbaleri domaćeg tima su preuzeli sve konce igre u svojim rukama, i već u 14. minutu ozbiljno zapretili preko Kojića koji je pogdio prečku.

U 20. minutu, nakon dva uzastopno izvedena kornera, golman Djogatović je prilikom intervencije naleteo na jednog odbrambenog igrača iz svoje ekipe, na kratko ispustio loptu, ali se na pravom mestu Radoš Bulatović. Visoki štoper Nišlija je kroz šumu nogu smestio loptu u mrežu gostiju iz Ivanjice. Radnički je poveo sa 1:0.

U 29. minutu, Radoš Bulatović je presekao jedan napad gostiju. Prosledio je loptu do Travančića, koji je pogurao loptu par metara ka golu i raspalio levicom. Tom prilikom je dobro zagrejao dlanove golmanu Djogatoviću.

Ponovo je plavokosi napadač Nišlija bio u prilici u 35. minutu, kada je nakon izvedenog kornera, prihvatio je loptu na ivici šesnaesterca. Oslobodivši se svojih čuvara uputio je veoma jak udarac, iskosa sa desne strane, koji je golman gostiju uz dosta sreće odbranio.

Gostiju su kakvu-takvu priliku imali u 31. minutu, kada su nakon lepe akcije pokušali preko Milovića da postignu gol, ali je lopta otišla preko gola. Malo su gosti učinilu u ovom delu igre, osim nekoliko napada po desnom boku, gde je najveća opasnost bio tamnoputi Mfutila, ali su se njegovi prodori završavali na dvadesetak metara od gola Nišlija.

Radnički - Javor 2015/16

 

U nastavku utakmice, Radnički je još više pritisnuo goste i stvorio još nekoliko izglednih šansi za gol.

Već u 47. minutu, Kojić se sam izborio za udarac sa ivice kaznenog prostora gostiju i stavio na muke Djogatovića. Samo dva minuta kasnije, večeras za igru izuzetno raspoloženi, Travančić je nakon nekoliko efektnih poteza šutirao preko gola. Na isti način je završila i lopta koju je uputio Kojić u 56. minutu, nakon lepe kombinacije sa Mrkićem.

U 67. minut 2:0 za Radnički. Nakon kornera, lopta je došla do Kojića koji je asistirao Nomi u srcu šesnaesterca, a ovaj oštrim i preciznim udarcem, plasirao loptu u gornji levi ugao gola Djogatovića.

Gosti su u 72. minutu bili najbliži postizanju gola. Ristovski je prošao po desnoj strani i kada su svi očekivali centaršut on je uputio snažan udarac ka golu domaćih, ali nije uspeo da uhvati “na spavanju” Zogovića, koji je loptu, koja je išla pored same stative skrenuo u korner.

Nije odustajao Radnički od napada i ako je imao sigurno vodjstvo. U 85. minutu, videli smo lepu akciju u kojoj su učestvovali Kojić, Apostolović i Noma i prava je šteta što japanski internacionalac nije ubacio loptu u gol sa nekoliko metara.

U 90. minutu je Apostolović, koji je večerašnjim nastupom podsetio na prošlogodišnje briljantne partije u dresu Radničkog, nakon dobrog prodora po levom boku, sa dvanaestak metara, iskosa sa leve strane, dobro šutirao, ali  je Djogatović bio na visini zadatka i loptu skrenuo u korner.

Ostalo je 2:0 za Radnički, planovi stručnog štaba za ovu utakmicu su ostvareni, pobedjen je Javor. Osim što se Radnički revanširao Ivanjičanima za poraz u regularnom delu prvenstva, ostao je u priključku za “Evropu”, kao što je i najavljivao Milan Rastavac pre ove utakmice. Šteta je što sada niški superligaš ne kroji sam svoju sudbinu, već će, osim dobrih igara protiv najtežih protivnika u srpskoj ligi, morati i da osluškuje dešavanje na ostalim stadionima.

Sledeću utakmicu Radnički gostuje Napretku, a utakmica će biti odigrana u nedelju od 17,00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu.

RADNIČKI NIŠ - JAVOR MATIS 2:0 (1:0)

Stadion “Čair” Niš

Gledalaca oko 600

Sudija: Novak Simović

Strelci: - 1:0 u 20' Bulatović, - 2:0 u 67' Noma          

Žuti kartoni: Mitrović (Radnički), Ilić (Javor)     


RADNIČKI: Zogović, Jovanović, Bulatović, Petrović, Stanković, Mitrović, Popara (od 67. Tomić), Noma, Travančić (od 78. D. Živković), Kojić, Mrkić (od 74. Apostolović).

JAVOR MATIS: Djogatović, Ristovski, Tomanović (od 76. Kiković), Mfutila (od 63. Maričić), Sević, Obadović (86. Tripković), Milović, Kornelius, Mitošević, Milanović, Ilić.



Crvena zvezda 2 : 0 Vojvodina
Mladost (L) 2 : 0 Voždovac
Partizan 3 : 1 Napredak
Radnički (N) 2 : 0 Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 33 27 4 2 46
2 Partizan 33 26 4 3 46
3 Vojvodina 33 19 5 9 33
4 Mladost (L) 33 17 6 10 33
5 Radnički (N) 33 14 8 11 28
6 Napredak 33 15 7 11 26
7 Voždovac 33 13 5 15 23
8 Javor Matis 33 11 10 12 22