XS
SM
MD
LG

Nišlije još korak bliže Evropi

U najavi ove utakmice, očekivalo se puno borbe, lepih akcija i pun stadion u Kruševcu. Kiša koja je lila kao iz kabla, u nekoliko navrata na dan, i koji sat pred početak utakmice poremetila je izgleda sve planove. Ipak, borbenost nije izostala, a planove koje je pre utakmice imao strateg Nišlija, Milan Rastavac, su se na radost navijača niškog Radničkog ostvarili. Pobedio je Radnički rezultatom 2:0, golovima Nome i Kojića, i produžio nadu da će niški tim ove godine izaći na međunarodnu scenu.

Navijači domaćih, koji su obećavali performans na početku utakmice, ispunili su obećanje. Nakon prvog sudijskog zvižduka, svi prisutni na stadionu su u znak protesta, kako Kruševljani navode, zbog nekorektnog sudjenja, ustali i okrenuli ledja fudbalskom terenu, a pre svega, deliocima pravde. Čulo se na početku i skandiranje “lopovi,lopovi”, ali vrlo brzo je sve utihnulo, pa su se gledaoci okrenuli zbivanjima na travnatoj podlozi kruševačkog stadiona..

Pokušavali su igrači Napretka, uglavnom preko desne strane gde su delovali Cvetković i Ndaje, da probiju i ugroze gol gostiju iz Niša. Medjutim, napadi su im se završavali, uglavnom, na dvadesetak metara od gola, gde su sve ideje domaćih padalu u vodu pred čvrstom odbranom gostiju.

Napadi gostiju iz Niša su trajali kratko, a svodili su se na pokušaje da se dugim loptama, na polovini Napretka, pronadju Kojić i Mrkić.

Domaći su bolje otvorili meč i već u 2. minutu stvorili odličnu šansu. Sekidika je centrirao pred gol Radničkog, a Eskić sa 5-6 metara, iskosa sa desne strane, vrlo loše šutirao.

detalj sa utakmicu u Nišu

U 12. minutu, do tada neprimetni Alivodić, u stilu Arjana Robena je stvorio sebi šansu za šut, odlično šutirao pod samu prečku golmana Zogovića, a ovaj još lepše odbranio, izbacivši loptu preko prečke u korner.

U 38. minutu, napad u koji je mnogo obećavao nisu završili golom Sekidika i Alivodić.

Nije stvorio Radnički ozbiljne prilike za postizanje gola tokom prvog poluvremena, ali je na odmor ipak otišao sa golom prednosti. Igrao se 45. minut, kada je Tomić,dijagonalom, pronašao Jovanovića na rubu šesnaesterca na desnoj strani. Kapiten Radničkog je uputio centaršut u peterac pred gol Kruševljana, odlično je na tu loptu skočio Kojić, i glavom vratio loptu do Arsića koji je u padu šutirao. Golman Petrović je odbranio šut Arsića, odbivši loptu kratko, na koju je uklizao Noma i smestio je u mrežu domaćeg tima.

U nastavku utakmice nije bilo promena odnosa snaga na terenu. Domaći su nastojali svim silama da poravnaju rezultat, a Nišlije su svoju šansu videle u brzim kontranapadima. Jedan takav je urodio plodom u 55. minutu, kada je Arsić sa leve strane uputio precizan centaršut na penaltik, a Kojić u trku glavom plasirao loptu u mrežu, iza nemoćnog Petrovića.

Nakon velikih 2:0 za goste, Napredak je “dodao gas” i sve karte bacio na napad. Dobre šanse su imali Tubić u 63. minutu, još bolju Sekidika u 65. minutu, koji je naterao Zogovića da se dobro opruži i izbaci loptu u korner..

gol protiv Napretka u Nišu - Arsić

U 72. minutu se “oprobao” Kojić šutem sa distance i naterao Petrovića da napravi paradu, ali je lopta prozujala pored leve stative golmana Kruševljana.

U 84. minutu Radnički je ostao bez Radoša Bulatovića, koji je nakon dva starta nad Kasalicom dobio dva žuta kartona, i samim tim, sudija Mažić mu je pokazao put u svlačionicu.

Navalio je nakon toga Napreddak svim silama ka golu Radničkog, ali su to više bili stihijski napadi, nego osmišljeni, pa je te situacije, i ako oslabljena odbrana Radničkog, lako rešavala.

Zapretio je Napredak preko Uroševića u dva navrata. Najpre je u 85. minutu iz slobodnog udarca, sa dvadesetak metara, iskosa sa desne strane pokušao da uhvati na spavanju Zogovića koji se nije dao iznenaditi i izbio loptu u korner, a minut kasnije je pogodio spoljni deo mreže.

Svoj kapital od dva gola prednosti Radnički je umešno sačuvao do kraja utakmice i sasvim zasluženo pobedio i na svoj konto dodao još tri nova boda.

Ispunili planirano D.Ilić i M.Rastavac


NAPREDAK : RADNIČKI NIŠ 0:2 (0:1)

Stadion “Mladost” Kruševac

Gledalaca oko 2000

Sudije: Milorad Mažić, Milovan Ristić, Dalibor Đurđević.

Strelci: - 0:1 u 45. Noma, - 0:2 u 55. Kojić

Žuti kartoni: Noma, Stanković (Radnički)

Crveni karton: Radoš Bulatović (dva žuta kartona)

NAPREDAK: Petrović, Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević, Šljivić, Eskić (od 63. Šarac), Alivodić (od 80. Vulić), Ndiaye, Markoski (od 59. Kasalica), Sekidika.

RADNIČKI: Zogović, Petrović, Bulatović, Miloš Živković, Stanković, Tomić, Arsić, Stojanović (od 29. Noma), Jovanović (od 83. Stanojević), Mrkić (od 69. Popara), Kojić.



Voždovac 3 : 2 Crvena zvezda
Vojvodina 2 : 1 Mladost (L)
Javor Matis 1 : 2 Partizan
Napredak 0 : 2 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 34 27 4 3 49
2 Crvena zvezda 34 27 4 3 46
3 Vojvodina 34 20 5 9 36
4 Mladost (L) 34 17 6 11 33
5 Radnički (N) 34 15 8 11 31
6 Napredak 34 15 7 12 26
7 Voždovac 34 14 5 15 26
8 Javor Matis 34 11 10 13 22