XS
SM
MD
LG

Treći vikend Svetskog šampionata turing automobila (WTCC)

Predstojećeg vikenda na programu su trke treće runde Svetskog šampionata turning automobila, na čuvenoj stazi Hungaroring, u blizini Budimpešte. Trke Svetskog šampionata turing automobila na Hungaroringu se voze tek od 2011. godine. Mitska trkačka staza svake godine mesto je bitke za Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1, a zahvaljujući Norbertu Mihelisu, popularnost WTCC takmičenja je rastuća u Mađarskoj, koja mnogo ulaže u promociju ovog sporta.

Na premijeri u Mađarskoj, takmičari su se susreli sa neviđenom atmosferom, spektakularnim trkama i posetom od 75.000 ljudi za tri dana, čime je Hungaroring postao redovna stanica WTCC svetske turneje. Osim toga, vijugava i uzana staza pokazala se odličnom za trke turing automobila.

Te godine Mihelis nije doneo pobedu i slavlje domaćim ljubiteljima auto trka, ali godinu dana kasnije, popeo se na najviši stepenik podijuma. U tekućoj sezoni, Mihelis zauzima četvrto mesto na rang listi vozača, nakon solidnog nastupa u Marakešu, Mađar je u Monci osvojio samo 10 bodova i sada ima ukupno 46, odnosno 39 manje od lidera, Portugalca Tijaga Monteira.

Prvi pratilac WTCC lidera je pobednik iz Monce, Šveđanin Bjork Ted, dok treće mesto zauzima Nik Ketsburg iz Holandije, njih dvojica su sakupili 70 i 50 bodova, respektivno.

Eurosport će direktno pratiti uvodnu i glavnu trku u Mađarskoj, koje su na programu u nedelju 14. maja od 12.30 i 13.30, kao i kvalifikacije, koje se voze dan ranije, od 14.00 časova.