XS
SM
MD
LG

Gradski derbi na Adi

Uoči raspleta u prvom delu sezone nacionalnog prvenstva u ragbiju 13, ovog vikenda igraje se mečevi prve faze Kupa Srbije. U nedelju 21. maja na programu su četvrtfinala gde će u centru pažnje biti beogradski derbi na Adi Ciganliji (17.00) između Radničkog i Crvene zvezde.

Ragbisti Radničkog su trenutni lideri Grupe B prve lige Srbije i najozbiljniji su kandidat da se kvalifikuju u Grupu A gde su crveno-beli na prvom mestu. Od jeseni najverovatnije ćemo gledati ove duele u eliti, ali prethodno će Radnički pokušati da iznenadi nekadašnjeg šampiona u Kup duelu.

Ovu rundu Kupa u nedelju u Paraćinu (14.00) otvaraju domaći Car Dušan Silni i najprijatnije izneđenje dosadašnjeg toka sezone, Radnički iz Niša. Preostala dva duela počinju dav sata kasnije - u Leskovcu Morava Gepardi dočekuju Partizan, dok aktuelni šampion Srbije Dorćol gostuje u Vranju gde igraju protiv tima Soko.

Titulu u Kupu inače brani Crvena zvezda koja je prošle sezone prvi put u istoriji kluba osvojila ovaj trofej pobedivši u finalu Dorćol.

Parovi četvrtfinala Kupa Srbije: (14.00) Car Dušan Silni - Radnički Niš, (16.00) Morava Gepardi - Partizan, (16.00) Soko Vranje - Dorćol, (17.00) Radnički - Crvena zvezda.