XS
SM
MD
LG

Radnički na korak od dobijanja licence, ne zna se za Mladost i Vojvodinu
Predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić tvrdi da je izvesno da će niški klub sutra dobiti licencu za takmičenje u Evropi, ali im ni ovo ne garantuje da će nastupiti. Za to je potrebno da odobrenje ne dobiju Vojvodina ili Mladost. Nišlije su poslale pismo Fudbalskom savezu Srbije sa zamerkama na klub iz Lučana, dok je Novosađanima račun u blokadi, što je nepremostiva prepreka za licencu.

Borba za nastup u kvalifikacijama Lige Evrope se nastavlja i nakon završetka Superlige; foto: JV/Lj. J.

Ekipa sa “Čaira” je, kako tvrdi predsednik Skupštine i šef pravnog tima Radan Ilić, podneo izveštaj sa ispunjenim zahtevima koji su bili potrebni za licenciranje.

Ostalo je, kaže, samo da se isplati "jedno zaostalo dugovanje", za koje je Ilić rekao da “misli da je već završeno”.

Jedino nismo imali regulisan dug prema bivšem igraču Saši Marjanoviću i to treba da rešimo do sutra, kada se odlučuje. To je jedina primedba i oni kažu da će Radnički dobiti licencu ukoliko ovaj nedostatak otkloni, a to će biti otklonjeno, ako i nije već u toku dana. Tako da je izvesno da će Radnički dobiti tu licencu sutra - kaže Ilić.

  

Takođe, Ilić je naglasio da je Radnički poslao pismo Fudbalskom savezu Srbije, skrećući im pažnju na nepravilnosti u radu Mladosti iz Lučana. Naime, oni imaju zamerke na to kako je klub licenciran i za Superligu, s obzirom na to da je u neprekidnoj blokadi već godinama.

Ipak, Lučanci su, prema podacima Narodne banke, izašli iz blokade 18. maja ove godine, što nije slučaj i sa Vojvodinom, drugim konkurentom, na koga niko ne obraća pažnju. Oni jesu, kao i Radnički, poslednjih godina povremeno izlazili iz blokade, ali se to nije desilo od 14. decembra. Takođe prema podacima Narodne banke, Novosađani imaju dug od preko 100 miliona dinara.

Inače, ni odluka FSS-a nije konačna, jer dobijanje licence od njih znači samo preporuku za UEFA, koja je može i odbiti, što se i desilo pre par godina sa Crvenom zvezdom. 


Grad stao uz Radnički

Povodom dodeljivanja licence Radničkom, odnosno uskraćivanja Mladosti, zabrinut je i Grad. Tim povodom je objavljeno čak i saopštenje na gradskom sajtu.

Većnik resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar naglasio je da je niški klub u poslednja dva meseca platio oko 9 miliona dinara za porez, kao i 30 miliona za dugovanja.

Brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno “preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun - piše na sajtu Grada.

Oni su naglasili i da su se uvek trudili da pomognu Radničkom, jer je to gradski klub, te da su zabrinuti mogućnošću da licencu dobije klub koji “godinama radi na crno”.


Crvena zvezda 4 : 0 Radnički (N)
Partizan 5 : 0 Mladost (L)
Vojvodina 1 : 0 Javor Matis
Napredak 1 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 37 30 4 3 58
2 Crvena zvezda 37 30 4 3 55
3 Vojvodina 37 22 6 9 43
4 Mladost (L) 37 18 6 13 36
5 Radnički (N) 37 15 9 13 32
6 Napredak 37 16 8 13 30
7 Voždovac 37 14 6 17 27
8 Javor Matis 37 11 10 16 22