XS
SM
MD
LG
28.05.2017 Administrator

Svečano otvoren renovirani košarkaški teren u Užicu

Velika akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“ seli se u Užice. Građani Užica su zvanično dobili novo mesto za najbolji basket u kraju, košarkaši i košarkašice ovog grada pokazaće svoje umeće na renoviranom terenu na Senjaku u ulici Miloša Obrenovića bb. Svečanom otvaranju je prisustvovao poznati košarkaš Nikola Otašević, čije ime i nosi obnovljeni teren.

Iskusni plejmejker, dirigovao je igrom u klubovima iz Beograda, Niša, Leskovca, Valjeva i bio ključan igrač popularnih i trofejnih klubova, Hemofarma iz Vršca i Budućnosti iz Podgorice. Inostranu karijeru krunisao je u poljskom Anvilu i MZT Skoplju, a trenutno igra u rumunskom Temišvaru. Tokom karijere sa ponosom je igrao i za svoj klub KK Sloboda iz Užica.

„Uvek je lepo predstavljati svoj grad, to je poseban osećaj. Užice ima odličnu košarkašku perspektivu i drago mi je kad se pojavi kompanija kao što je Mozzart koja ume da prepozna i podrži mlade sportiste na pravi način, ulaganjem u njihovu budućnost. Posebna mi je čast što teren nosi moje ime. Želim da košarka u Užicu napreduje u svakom kraju i na svakom terenu i posebno mi je drago kada mogu da inspirišem generacije koje dolaze“, izjavio je Nikola Otašević.

Nikolu su na otvaranju terena podržali i prijatelji iz sveta košarke Slavko Stefanović, Aleksej Nešović, Đorđe Gagić, Ivan Kuburović i mnogi drugi.

Sport u Užicu predstavlja neizostavni deo svakodnevnog života, zato su Užičani jako ponosni na velike klubove KK Sloboda i FK Sloboda i velika sportska imena kao što suNemanja Vidić,Olivera Jevtić, Nikola Otašević i mnogi drugi. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj posetilaca, a Kompanija Mozzart priredila je brojna iznenađenja, između ostalog takmičenje u šutiranju trojki.

„Obnovu košarkaških terena u Srbiji kompanija Mozzart realizuje u cilju popularizacije sporta koji je našoj zemlji doneo toliko radosti. Obnavljanjem većih i manjih terena želimo da motivišemo sve građaneda se bave sportom, a posebno one najmlađe da krenu stopama naših legendarnih košarkaša i sutra nam donesu nove uspehe na koje smo svi zajendo navikli kada je ovaj trofejni sport u pitanju. Posebno se zahvaljujemo i Nikoli Otaševiću koji je zajedno sa nama obradovao svoje sugrađane“, izjavio je Borjan Popović,direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Otvaranjemovogkošarkaškogterena, nastavljena je društvenoodgovornaakcijakompanijeMozzart pod nazivom “100 terena za jednuigru” u kojoj je obnovljeno 38. terena u Srbiji. Brojobnovljenihterenaće se u narednomperiodukonstantnouvećavati, a pored Užica, Beograda, Pirota, Vrbasa, Zrenjanina, Niša, NovogSada, Rume, Kraljeva, Kragujevca, Zaječara,BačkePalanke, Obrenovca, Preševa, Kovina, VrnjačkeBanje, Prijepolja, Feketića, MačvanskeMitrovice, Šapca, Valjeva, PribojskeBanjena red ćedoćii mnogidrugigradoviširomSrbije do konačnogbroja 100!