XS
SM
MD
LG

Mats Vilander i Aleks Koreča o Novaku Đokoviću

Mats Vilander, trostruki osvajač Rolan Garosa i teniski analitičar na Eurosportu komentarisao je prvi meč Novaka Đokovića na ovogodišnjem Rolan Garosu u emisiji “Gejm, Set i Mats”. Vilander je tom prilikom izjavio:

„Novak je rekao da je drugačiji osećaj vratiti se na Rolan Garos prvi put kao branilac titule jer je pritisak ogroman. Bio je to težak meč protiv neuobičajenog igrača kao što je Francuz Marsel Granjolers, ali rezultat je bio odličan. Publika je bila oduševljena Novakovom igrom.

Publika je na kraju meča Novaka pozdravila neverovatnim ovacijama – znamo da je na ovakav način publika pozdravljala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a danas su ovacije bile namenjene Novaku Đokoviću. Mislim da je Novak sada na dobrom putu, Andre Agasi će mu pomoći – pitanje je samo koliko on vremena provodi u teretani? Da li je fizički spreman da izdrži dve nedelje na Rolan Garosu?”

Aleks Koreča, teniski komentator na Eurosportu, o odluci Novaka Đokovića da postavi Andrea Agasija kao svog novog trenera je rekao:

“Mislim da je Novak napravio dobar potez time što je za trenera uzeo nekog kao što je Andre Agasi. Od velike je pomoći kada možete da se konsultujete sa nekim ko je pre vas bio u sličnoj situaciji. Novak je pobedio na većini turnira i on sad traži nove izazove, a upravo Andre Agasi mu može dati dosta novih ideja. Andre i Novak imaju sličan stil igre, pa mislim da Novak može da se poistoveti sa svojim novim trenerom na terenu. Verujem da je ovo dobra kombinacija – nisam siguran koliko će dugo raditi zajedno, ali mislim da je dobro za tenis kao sport to što je Andre ponovo na terenu.”