XS
SM
MD
LG

Besplatan ulaz u halu Čair na finalni turnir Kupa Srbije!
Rukometašice Naise
 

Na otvaranju Naisa i Železničar; foto: Vanja Keser

 

Najbolji ženski rukomet u Srbiji igraće se 31. maja i 1. juna u hali "Čair", a ulaz na sve utakmice je besplatan, uz kartu koja se može podići na biletarnici hale. Kako se među timovima koji igraju polufinale nalazi i Naisa, u niškom klubu pozivaju publiku da im pomogne u pohodu na 5. titulu.

Prva utakmica, u kojoj će se sastati niška Naisa i Radnički iz Kragujevca na programu je od 17 sati, a Bekament i Železničar iz Inđije će odmeriti snage od 19:30. Pobednici će se za pehar boriti u četvrtak od 18 sati.

Naisa i Bekament su favoriti, s obzirom na to da su se ove dve ekipe takmičile u plej-ofu, za razliku od Radničkog, koji je sezonu završio kao 7. i Železničara, koji je ispao iz Superlige.

Da je Bekament najkvalitetnija ekipa vidi se po rezultatima u ovoj sezoni, ali trener Naise Svetislav Jovanović smatra da i oni imaju svoju šansu. Domaći teren će Nišlijkama svakako značiti u pohodu na 5. titulu u Kupu, a pomoć navijača im je, kako kažu, veoma potrebna.

Mi smo u poslednjoj utakmici pokazali da možemo da se nosimo sa "Bekamentom". Pitanje je da li će one doći u najboljem sastavu, pod znakom pitanja ja Milica Danilović, ali one imaju po dve dobre igračice na svakoj poziciji. Ipak, ono što me najviše brine je Ana Kačarević i njen dan, bio bih presrećan da ima loš dan u četvrtak - kaže Jovanović.


“Najteže utakmice su one dobijene unapred”

Ipak, za finale je prvo potrebno “preskočiti” Radnički iz Kragujevca koji, kako naglašava Jovanović, nikako nije naivna ekipa. One su tokom sezone pokazale da mogu da se nose sa bilo kojom ekipom, pa će Nišlijke morati da budu obazrive.

Jedna od onih koje su ove sezone najviše doprinele u defanzivnom delu Naisine igre je i Andrijana Tatar, koja je obećala da će dati sve od sebe da se plasiraju u finale. 

Prvenstveni cilj kluba bio je ulazak u prve 4 ekipe. Međutim, na utakmicama protiv "Jagodine" smo videle da možemo i zacrtale smo neki novi cilj, a to je ulazak u finale Kupa. Sutra nas očekuje teška utakmica, iako smo ih dva puta lako dobile, ipak imamo u glavi da se te unapred dobijene utakmice najteže igraju - rekla je Tatar.

Inače, pre dve godine je, takođe u polufinalu Kupa, upravo Radnički eliminisao Naisu. Ta utakmica se igrala u Kragujevcu, a niški tim se nada da će ovog puta uspeti da im vrate istom merom.


10 .kolo Play Out
Železničar 32 : 37 Bor RTB
Kikinda 29 : 29 Sloga
Radnički 35 : 30 Junior
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bor RTB 20 13 2 5 28
2 Kikinda 20 11 1 8 23
3 Radnički 20 11 1 8 23
4 Junior 20 10 1 9 21
5 Sloga 20 6 4 10 16
6 Železničar 20 4 1 15 9