XS
SM
MD
LG

Eurosport prenosi teniski turnir u Vimbldonu

Ljubitelji tenisa širom Evrope ove godine biće u prilici da uživo prate jedan od najlegendarnijih teniskih turnira – šampionat u Vimbldonu. Eurosport će ove godine prenositi šampionat u 34 zemlje.

Osim mogućnosti da Vimbldon prate na kanalima Eurosporta, fanovi će biti u prilici da pogledaju svaki meč sa svakog terena preko Eurosport Plejera, što znači da će im biti dostupno oko 250 sati prenosa uživo u njihovim domovima ili bilo gde na mobilnim uređajima.

 Početkom juna Eurosport je najavio i prenos kvalifikacionih mečeva za ovaj šampionat koji će biti održani u Roehamptonu nedelju dana pre početka glavnog turnira (od ponedeljka 26. juna).

 

Mats Vilander, globalni ambasador Eurosporta i sedmostruki osvajač Gren slem turnira, i ovog puta će razgovarati sa pobednicima i poraženima na ovogodišnjem Vimbldonu, analiziraće mečeve turnira i prenositi svoje utiske gledaocima.

 Eurosport je u januaru prenosio najgledaniji teniski meč svih vremena i drugi najgledaniji sportski događaj u svojoj istoriji – duel između Rodžera Federera i Rafaela Nadala na Australijan openu. Ovaj meč je gledalo čak 20,7 miliona gledalaca na Eurosportovim kanalima širom Evrope. Broj gledalaca Rolan Garosa ove godine je porastao za 18% u odnosu prošlogodišnji turnir.

Direktor Eurosporta, Piter Haton je rekao: “Naš cilj je da gledaocima pružimo vrhunski sportski sadržaj na svim uređajima. Našom saradnjom sa teniskim klubom “All-England Lawn Tennis Club” omogućili smo da svi Gren slemovi budu dostupni na našim platformama u 34 teritorije širom Evrope. Zahvaljujući tome Eurosport je postao nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje tenisa.”