XS
SM
MD
LG
23.06.2017 Administrator

"Orlovi" u grupi A u Splitu!

Muška reprezentacija Srbije igraće u grupi A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj (12 -28. januar 2018.)  sa selekcijama domaćina, Islanda i Švedska. "Orlovi" će svoje mečeve igrati u "Spaladium Areni" u Splitu.

GRUPA A (SPLIT): Hrvatska, Island, Srbija, Švedska

GRUPA B (POREČ): Norveška, Austrija, Francuska, Belorusija
GRUPA C (ZAGREB): Slovenija, Crna Gora, Nemačka, Makedonija
GRUPA D (VARAŽDIN): Mađarska, Češka, Španija, Danska

Po tri najbolje ekipe iz grupe A i B, odnosno, grupa C i D nastavljaju takmičenje u glavnoj fazi u Zagrebu, odnosno, Varaždinu. To praktično znači da će posle Splita, ukoliko se nađu među tri najbolja tima, srpski rukometaši igrati u Areni u Zagrebu tri utakmice sa najboljim timovima iz grupe B u Poreču.

Branilac titule sa Evropskog prvenstva 2016 u Poljskoj je Nemačka. Srbija je na tom takmičenju zauzela 15. mesto.

Rastko Stojković o žrebu: Jako teška grupa

- Nismo imali sreće u žrebu. Jako teška grupa, ali imamo svojih šansi sa Islanđanima i Šveđanima, pre svega. To su ekipe kojima možemo da pariramo. Realan sam, sa Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, već i na čitavom prvenstvu. Vidim ih u finalu sa Francuzima. Poenta i cilj je izaći iz grupe sa dva boda, ako imaš ambicije da napraviš nešto na Prvenstvu. To bi bila odlična stvar - kaže srpski pivotmen i dodaje:

- Žreb je ravnomeran, sve grupe su teške. Ono što našu odvaja je to što smo sa domaćinom u grupi. Svi rivali će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Oni će biti motivisani i da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, kada smo ih pobedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sada biti predivna. To su utakmice zbog kojih vredi igrati i baviti se sportom. U takvim mečevima sazrevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. Sa jedne strane mi je drago, a sa druge, znam da su za nas mečevi sa Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kada bi preneli dva boda, a onda da tražimo svoje šanse sa Belorusima i Norvežanima - zaključuje Stojković.