XS
SM
MD
LG

Juniorska selekcija osvojila 12. Trofej Beograda

Juniorska ragbi 13 reprezentacija Beograda osvajač je 12. po redu Trofeja Beograd, nakon što je u finalu ovogodišnjeg turnira na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima savladala reprezentaciju Sofije sa 36:16 (14:6). Talentovani srpski ragbisti su u štekim vremenskim uslovima, po jakom suncu, nadigrali insipirisane goste iz Bugarske, najviše zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

Turnir čiji je tradicionalni pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, ove godine je ujedno predstavlja i uvertiru u start priprema reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo koje će se u avgustu 2018. godine održati baš u našoj zemlji. Evropska ragbi liga federacija (RLEF) je na prošlonedeljnom kongresu u Beogradu odlučila da posle 12 godina pauze ponovo pokrene prvenstvo Starog kontinenta za igrače do 19 godina starosti.

Predviđeno je da će na turniru učestvovati osam reprezentacija, Francuska, Engleska, Škotska, Vels, Irska, Rusija i domaćin Srbija. Poslednji, osmi učesnik Evropskog prvenstva biće poznat u proleće naredne godine, kada bude održan kvalifikacioni meč između Italije i Ukrajne.

Pre Trofeja Beograd, juniori su bili na mini kampu u Karatašu, a pored ovih takmičarskih aktivnosti, pokrenuta je i opsežna saradnja sa našom dijasporom, pre svega u Engleskoj, Francuskoj, Australiji i Novom Zelandu kako bi se pronašli potencijalni mladi igrači koji bi mogli da učestvuju na Evropskom prvenstvu. Pravo igranja na ovom takmičenju imaće igrači rođeni 1999. i 2000. godine.