XS
SM
MD
LG

Nezadovoljna publika prekinula finale "Vidovdanskog turnira"

Više od pola sata grupa gledalaca nije želela da napusti teren na koji su ušli sredinom prvog poluvremena utakmice u Svrljigu, nezadovoljni kvalitetom i načinom igre obe ekipe koje su se sastale u finalu najstarijeg srpskog turnira u malom fudbalu. Na kraju je, ipak, slavila ekipa Rasadnik Žića, pobedom od 10:1 nad ekipom Doktori.

Deo nezadovoljnih gledalaca na više od pola sata prekinuo finalnu utakmicu; foto: A.K.

Sve je počelo nezadovoljstvom publike još na utakmici za 3. mesto, između niških ekipa Glašinac i Brzi Brod-Broj 6 koja je završena pobedom Brzog Broda sa 9:4, a iz publike su uglavnom dolazili komentari da je "sve jasno na utakmici sa jednim faulom", što je više nego neobično za mali fudbal.

Ni u samom finalu između aleksinačke ekipe Doktori i niške Rasadnik Žića fudbal nije bio u prvom planu. Najpre je na samom početku utakmice jedan igrač aleksinačke ekipe isključen direktnim crvenim kartonom, pa su Doktori na terenu ostali sa golmanom i samo trojicom igrača jer su na finalnu utakmicu došli bez dovoljnog broja igrača koji su navodno, kako se čulo, kasnili na utakmicu.  Povreda Aleksinčanina u 1. poluvremenu; foto: A.K.

Pri rezultatu od 3:0 u korist Nišlija, na oko 6 minuta do kraja prvog poluvremena, još jedan igrač Doktora se povredio i bilo je očigledno da se utakmica po propozicijama mora prekinuti, jer ekipa ne može igrati sa samo 2 igrača i golmanom.

Usledila je duža pauza, da bi nekoliko nezadovoljnih posetilaca, uglavnom lokalnih sportista, ušlo na teren uz povike da je "pola miliona dinara (fond nagrada) velika suma za Svrljižane da bi gledali ovakve utakmice ekipa sa strane", tražeći da se finale prekine i da se novčane nagrade ne dodele nijednoj ekipi.

Više od pola sata je trajao prekid, da bi na kraju policija na miran način uspela da omogući da se utakmica nastavi, što je bilo, ispostavilo se, dovoljno da stignu igrači ekipe Doktori koji su kasnili na meč. Ipak, i u nastavku je izostala prava fudbalska predstava dostojna finala, što govori i konačana rezultat od 10:1 i pobeda ekipe Rasadnik Žića.

Nišlije su kao prvoplasirani osvojili, pored pehara, medalja i diploma, i novčanu nagradu od 320.000 dinara, drugoplasiranim Doktorima pripalo je 130.000 dinara, a trećeplairana ekipa Brzi Brod / Broj 6 osvojila je 90.000 dinara.


Novinari napustili ceremoniju dodelu nagrada

Iako je bilo predviđeno da se odmah po završetku finalne utakmice podele nagrade najboljima u konkurenciji veterana, mesnih zajednica i seniora, predstavnici organizacije nastavili su još oko pola sata razgovor pored terena sa grupom nezadovoljnih posetilaca koji su ranije prekinuli utakmicu.

Predstavnici organizacije su tako ostavili novinare, ali i predstavnike pobedničkih ekipa i nešto malo publike koja je ostala na tribinama, da bespotrebno čekaju na dodelu nagrada, zbog čega su skoro svi novinari lokalnih i regionalnih medija otišli sa terena, ne isprativši ceremoniju dodele nagrada.


Konačan plasman ekipa

CICIBANI
1. Škola fudbala Aca Menta
2. Ekos ddd
3. Radio Svrljig
 
PETLIĆI
1. Knjaževac
2. ŠF Aca Menta
3. Eliminatori
 
PIONIRI
1. Picerija Formađo
2. Giga taksi
3. Gora Go
 
KADETI
1. Orkestar Lukovci
2. KMF Junior
3. Metal Branković
 
MESNE ZAJEDNICE
1. Izvor
2. Lukavica / Šljivovik
3. Varoš
 
VETERANI
1. Svrljig
2. Romantičari
3. Popovačke bebe
 
SENIORI
1. Rasadnik Žića
2. Doktori
3. Brzi brod / Broj 6
Najbolja domaća ekipa Kafe Tref

Lokalne stranice i portali uživo prenosili prekid finala / Svrljiški magazin