XS
SM
MD
LG

Dinamo remizirao sa Superligašem

Na gradskom stadionu u Pančevu fudbaleri Dinama 1945 dočekali su superligašku ekipu iz Zemuna u veoma sadržajnoj i borbenoj igri rezultat je na kraju bio 1:1 oba gola postignuta su u prvom poluvremenu.

 

Dinamo 1945 nastupao je u sledećem sastavu: Tomić, Vojnović, Dašić, Nedučić, Advigov, Janković, Skokna, Rašić, Kukolj, Tošić (kapiten), Javor. U nastavku igrali su još : Andrejić, Lazinica, Mirković, Marković, Gojković, Arbutina, Vuković. Trener ekipe Aleksandar Stevanović.

Za Zemun je nastupilo sledećih 11 igrača: Ostojić, Rebić, Stojanović N, Vuković, Nikolić, Đalović, Čađenović, Juskas, Beljić, Marković, Asani. U drogom delu utakmice šansu su dobili : Blagojević, Artur, Stojanović A, Glišić, Mirić, Marković P, Petrović. Trener ekipe na utakmici bio je Dragoslav Milenković.

Posle početnog ispitivanja snaga i igre uglavnom na sredini terena prvi su ozbiljnije zapretili domaći.

Igrao se 10. minut kada je Kukolj odlično probio po levoj strani uposlio na nekih 15 metara od gola usamljenog Javora koji šutira slabo i lopta odlazi pored gola. 

Deset minuta kasnije tačnije u 20-om minutu gosti iz Gornje Varoši dolaze do vođstva. Nakon kornera koji je sa leve strane izveo Beljić najviši u skoku na petercu bio je štoper gostiju Nikolić i glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0 za Zemun.

 

0:1

 

Mogli su gosti već nakon par minuta da uvećaju prednost posle jedne greške Vojnovića koji je loše vratio loptu prema svom golmanu lopta stiže do Beljića koji šutira ali Nedučić se našao na pravom mestu i sprečio da lopta pređe gol liniju.

Tri minuta nakon toga prete pančevci po desnoj strani probio je kapiten Tošić vratio povratnu na nekih 15 metara od gola za Kukolja ovaj iz prve šutira ali golman zemunaca Ostojić uz pomoć prečke loptu šalje u korner.

U 36-om minutu iskusni Đalović je odlično probio i šutirao snažno sa 20 metara ali malo pored stative.

39 minut 1:1 "Brzi Voz" poravnjava rezultat akcija je krenula kroz sredinu upotrebljiv pas prema Javoru koji je umakao defanzivcima gostiju i rutinski savladao Ostojića udarcem u donji levi ugao.

Dva minuta kasnije Dinamo je mogao do potpunog preokreta Vojnović centrira sa desne strane Javor glavom sjajno spušta za Skoknu koji šutira oštro sa nekih 10-ak metara ali jedan od defanzivaca zemunaca blokira loptu na gol liniji, ali samo do Kukolja koji sa 6-7 metara iskosa šalje loptu visoko preko gola.

 

Tako da je prvo poluvreme završeno rezultatom 1:1.

U nastavku su treneri pružili šansu svim igračima sa klupe opao je dosta tempo igralo se tvrdo uglavnom na sredini terena bez ozbiljnijih prilika i udaraca u okvir gola. Možemo izdvojiti pokušaj Skokne u 65. minutu gde je sam sebi izgradio poziciju i šutirao levom nogom sa 18 metara ali pored gola. Deset minuta nakon toga Zemunovi igrači prete nakon slobodnog udarca iskosa sa nekih 25 metara od gola ali Andrejić boksuje tu loptu. U 85. minutu Arbutina je probao za domaće sa 16 metara udacem levom nogom ali pored stative.

Na kraju nerešen rezultat i dobra provera za oba rivala pred naredne izazove Zemuncima u super ligi a plavo-belima pred nastavak priprema za sezonu u Srpskoj Ligi Vojvodine.