XS
SM
MD
LG

Konferencija za medije FK Radnički Niš uoči utakmice protiv Rada

 

Konferencija za medije, uoči susreta sa Radom, održana je danas u press centru Hale Čair. Na novinarska pitanja odgovarali su, šef stručnog štaba Radničkog Peter Pakult, fudbaler Lazar Arsić, i pomoćni trener Boban Dmitrović.

Austrijski stručnjak je istakao da je vrlo srećan zbog osvojenih bodova, i pomalo je ljut zbog toga što je tim u obe utakmice sam sebi “zagorčavao život”, i relativno lako ostvarenu prednost dovodili u pitanje, i analizirajući gostovanje u Zemunu i Šapcu istakao:

"Posle ove nedelje smo vrlo srećni jer smo ostvarili za nas vrlo bitne dve pobede. Noćas smo tek oko 1,00 sat, posle ponoći, stigli u Niš i tek ćemo danas videti kakav zdravstveni bilten igrača. U konsultaciji sa doktorom ekipe videćemo koliko su to ozbiljne povrede i da li iziskuju pauziranje igrača. Dobro je to kad imamo “englesku” nedelju da imamo na raspolaganju dosta igrača u rotaciji.Takođe nam je ova visoka temperatura zadavala probleme kao npr. protiv Zemuna kada smo dva igrača na poluvremenu morali da ostavimo u svlačionici."

Na pitanje da li posle odigranih utakmica ima na vidiku startnu postavu Pakult je rekao:

"Za mene ne postoji startnih jedanaest. U toku utakmice se desi uvek nešto nepredviđeno, kao što je to bio slučaj sa Tomićem koji je zaradio isključenje na utakmici, pa u narednom kolu nije imao pravo nastupa, a takođe i ovo što se desilo sa igračima u Zemunu (Stanković, Kovačević) pa su na poluvremenu morali da ostanu u svlačionici."

Novinare je zanimalo i mesto “prvog” čuvara mreže:

"Što se tiče golmana, pred utakmicu sa Crvenom zvezdom smo imali dilemu koga da odredimo za čuvara mreže. Oba golmana su približnog kvaliteta i nijanse su odlučivale ko će stati na gol. Posle utakmice u Beogradu, donekle i zbog prvog primljenog gola na toj utakmici, mada za gol nije bila isključiva krivica golmana, imao sam osećaj da će se Živković bolje snaći. On je iskoristio ukazanu šansu i u oba ova susreta bio medju najboljim akterima. Meni je posebno drago da imamo dva dobra golmana i da ne moram da razmišljam koga ću odrediti da bude starter." - kazao je Pakult, a zatim se osvrnuo i na pitanje centralnih bekova:

"Već osam nedjelja pričamo kako nam treba jedan iskusan štoper koji će ove mlade igrače da vodi i da ih uči, ali do danas nismo uspeli da nađemo adekvatnog igrača koji bi odgovorio tim zahtevima. Posle ovih odigranih utakmica, i viđenog na terenu, valjda je svima jasno da su naši zahtevi opravdani."

Strateg Nišlija se na svojstven način obratio i ljubiteljima fudbala u Nišu:

"Protiv Rada nam je prva prvenstvena utakmica pred našom publikom. Nadam se da će ljubitelji fudbala u Nišu i navijači Radničkog nagraditi uloženi napor igrača i ostvareni razultat, na taj način što će u velikom broju doći u nedelju, i dati nam neophodnu podršku. To nam možda neće biti najteža utakamica u ovom nizu, ali svakako jedan od najbitnijih. Ekipu Rada nisam stigao da detaljnije analiziram, jer napominjem, kasno smo stigli noćas, ali u ovih par dana sigurno ćemo dobro proučiti tim sa Banjice. Naravno da očekujemo pobedu na toj utakmici."

Lazar Arsić

Lazar Arsić očekuje podršku Meraklija na predstojećem susretu protiv “građevinara” i obećava da pobeda neće izostati, a o svojim novim saigračima kaže sledeće:

"Svi momci koji su došli su fenomenalni i kao ljudi i kao sportisti. Brzo su se uklopili jer mi smo promenili dosta igrača u odnosu na prošlu sezonu. Protiv Mačve smo samo ja i kapiten Jovanović bili kao starteri iz prošlogodišnje postave. Bilo je devet novih igrača među startnom jedanaestorkom. Njabitnije je to da smo uspeli da ostvarimo dve bitne pobede na vrlo teškim gostovanjima. Ove pobede su podstrek za nas da radimo još bolje i jače u ostvarivanju što boljih rezultata. Što se tiče Rada i oni su promenili dosta igrača, ali verujem da ćemo mi nametnuti našu igru i ostavriti pobedu pred našom publikom."

Konferencija za medije je završena novinarskim pitanjem da li je Pakult zadovoljan kvalitetom fudbalskog terena na Čairu i uslovima koje ima na stadionu, i da li oni omogoćavaju sprovođenje njegovih ideja, što se tiče kvaliteta treniranja i igre. Njegov iskreni osmeh je dao odgovor na to pitanje, a njegove reči “radimo s onim što imamo” tumačimo kao korektne i diplomatske.

Utakmica sa Radom je najavljena za nedelju od 20,00 časova, a cene pojedinačnih karata još uvek nisu utvrđene, ističu u Radničkom, ali da će javnost vrlo brzo biti obaveštena kada odluka bude donešena.

 


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21