XS
SM
MD
LG
13.08.2017 Dragan PEJIĆ

Budućnost iz Srpske Crnje u predstojećoj sezoni: Danas, između juče i sutra

U minuloj sezioni su bili treći, u predstojećoj bi bili zadovoljni  i drugim mestom, kako bi dogodine konačno imperativ bila titula i plasman u viši rang takmičenja!   

Foto: Dragan PEJIĆ - Novajlije: Cobor, Srdić, Furtula, Grujić i Bogić (nedostaje Ivančević)                                  

Furiozan finiš minulog prvenstva sa serijom sjajnih igara, ubedljivih pobeda,  osvajanjem Kupa područja i plasmanom na treće mesto na tabeli,  podgrejalo je ambiciju mnogih u Srpskoj Crnji da je realna ambicija u predstojećem prvenstvu borba za šampionsku titulu i plasman u viši rang takmičenja. Tim pre što je ambiciozni trener Marko Guteša ‘’skockao’’ kvalitetan, besprekorno uigran, ujednačen...  tim koji je igrao lepo za oko,  efikasno i iz utakmice u utakmicu sve kvalitetnije.

Međutim, vrelo leto nije podgrejalo već, utisak je, ohladilo visoke ambicije mnogih u  Klubu i varošici Đure Jakšića.

- Skromne finansije s kojima raspolažemo, bez očekivane i jednim ozbiljnim marketinškim projektom najavljene pomoći sponzora, dobrotvora i donatora, su uslovile da procenimo nerealnim imperativ mnogih da se borimo za titulu i plasman u viši rang takmičenja. U sezonu ulazimo s ciljem da, kao i minulih nekoliko godina, ostanemo pri vrhu tabele, stvorimo novi, u odnosu na dosadašnji bitno izmenjeni, kvalitetan i perspektivan tim koji će moći da se ravnopravno nosi sa svim timovima u ligi, pa ako se ukaže prilika, zašto da ne, budemo i prvaci – kaže  mladi predsednik Kluba  Dušan Antin – Čorba.

BUDUĆNOST 2017/2018: Stoje: Guteša (trener), Arsin, Medić, Grujić, Srdić, Furtula, Salma, Popović, Korać, Tomić, Ajdarić, Stojičić, Ferenčev i Josin (domar). Sede: Nemanja Kovačević, Stoićev, Sober, Nikola Kovačević, Kozić, Manojlović, Vasiljević (kapiten), Jovandić i Bogić. Nedostaju Topić, S. Prokin, Ivančević i Nikolin

S obzirom na takvo opredeljenje uprave, odrešene ruke da odu iz kluba je dobio svaki fudbaler koji je to želeo, što su iskoristila čak petorica standardnih prvotimaca – Vukoja, Radišić, Todorov, A. Prokin i Matić, a karijeru je okončao Činja Radin.

- Potrebna su nam bila tri a doveli smo samo dva pojačanja – vežnjaka Bogića i štopera Grujića, ostalo je nerešeno pitanje špica za kojim intenzivno tragamo. Za ostala mesta imamo kvalitetna rešenja u postojećem i nešto osveženom fondu igrača. Oekujem da će bljesnuti i neko od prinova – Cober, Ivančević, Srdić i Furtula a afirmaciju u prvom timu doživeti i neko od talentovanih poletaraca – Stojičić, Kovačević, Salma, Tomić... Mislim da ćemo na startu biti nešto slabiji no u prošlom prvenstvu, jer ni pripreme nismo stoposto realizovali po planu, ali se nadam da ćemo se brzo konsolidovati, uigrati tim i ravnopravno nosti sa svim ekipama u ligi, pre svega sa Kikindom, Perlezom, Vršcem, Omoljiciom i Kozarcima – timovima za koje imamo informaciju da su se dobro pojačali i da imaju šampionske ambicije – kaže trener Guteša.

Tribine na stadionu Budućnosti su u očajnom stanju i čija nebezbednost već ozbiljno ugrožava zdravlje publike, te to  za sada predstavlja rak ranu Kluba. S lokalnom stolarskom  radionicom ‘’Bezbrdica’’ je dogovorenao da tokomleta urade sanaciju tribina,  ali je dogovor propao jer se njen vlasnik polakomio na basnoslovan novac koji mu ni predsednik opštine Pera Milankov, uprkos dobroj želji, nije mogao da obezbedi. Srećom, za problem su čuli  prijatelji iz susednoog Žombolja koji su obećali da će  Crnjanima na jesen  izgraditi tribine kao svoju donaciju iz jednog projekta koji im je obezbedila Evropska unija!

Tribine: Za sada horor, za sutra će se pobrinuti prijatelji iz Rumunije

I kada već pomenusmo donacije, i ovaj predivni gest prijatelja iz Rumunija, recimo da su se potencijalni  crnjanski sponzori, donatori, dobrotvori – obuhvaćeni projektom PUL SPONZORA FU BUDUĆNOSTI – potpuno oglušili, bar za sada, i niko ni dinara nije investirao u Klub. No, za dobre poduhvate nikome nikada nije kasno pa se očekuje da će se bar većina njih latuiti za novčanik i delom svoje zarade pomoći funkcionisanje ovog siromašnog, ali kvalitetnog i ambicioznog sportskog kolektiva! To je interes Crnjana, sportista ali i privrednika i biznismena – zar ne?!

IDEALAN TIM

O njemu se još ne izjašnjava trener, ali fudbalski poklonici u Crnji su već sastavili idealan tim za prvi susret sa Kikindom, pa i celu sezonu: Medić (Tomić) - Ajdarić, Jovandić - Vasiljević, Grujić, Topić – Ivančević (Stojičić), S. Prokin, Kozić, Bogić i Korać (Cobor). Timu će se verovatno priključiti centarfor za kojim se intenzivno traga.


OFK Vršac 3 : 3 Mladost (O)
Polet 2 : 4 Radnički (S)
Kikinda 1909 8 : 1 Radnički (K)
Begej 2 : 1 Budućnost
Sloboda (NK) 1 : 1 Kozara
Jedinstvo (NB) 3 : 1 Jedinstvo (BK)
Proleter 0 : 7 Vojvodina 1928
Sloga 2 : 1 ŽAK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vršac 30 21 7 2 70
2 Kozara 30 21 5 4 68
3 Kikinda 1909 30 16 6 8 54
4 Sloboda (NK) 30 15 9 6 54
5 Mladost (O) 30 14 7 9 49
6 Vojvodina 1928 30 14 6 10 48
7 Jedinstvo (NB) 30 14 2 14 44
8 Begej 30 12 5 13 41
9 Budućnost 30 11 8 11 41
10 Jedinstvo (BK) 30 12 3 15 39
11 Radnički (S) 30 10 7 13 37
12 Sloga 30 11 2 17 35
13 Radnički (K) 30 9 4 17 31
14 Proleter (-1) 30 9 5 16 31
15 ŽAK 30 6 4 20 22
16 Polet 30 4 2 24 14