XS
SM
MD
LG
26.08.2017 Administrator

Divić: Obećavam da će ovaj tim, na čelu sa mnom, ostaviti srce na terenu!

Lopta se ovog leta na Omladinskom stadionu zakotrljala 3. jula kada su počele pripreme za utakmice koje nas očekuju u Srpskoj ligi. Naši igrači su vredno trenirali po nemilosrdnom beogradskom suncu, odigrali devet kontrolnih utakmica, a našeg šefa stručnog štaba, Petra Divića smo zamolili da se obrati Ofkovcima koji sa zebnjom čekaju početak takmičarskih mečeva. Preko zvaničnog klupskog sajta Petar je napravio presek urađenog i dao svoje mišljenje o kapacitetima našeg novog tima. Naš nekadašnji golgeter se rado odazvao jer, pre svega, poštuje navijače svog OFK Beograda.

Foto: ofkbeograd.co.rs

- Petre, da li je ispunjeno sve planirano tokom letnjih priprema?

- "Pozdrav svim Ofkovcima pre svega i poželeo bih nam svima srećan start sezone. Ono što smo planirali u trenažnom procesu je odrađeno, a što se tiče igračkog kadra vremenom se dopunjavao i može se reći da je sve planirano i ispunjeno."

- Da li smo spremni za početak sezone?

- "Spremni smo za početak sezone! Igrači, stručni štab i svi u klubu i oko kluba jedva čekaju da takmičarski mečevi počnu!"

- Zabeležili smo čak osam popbeda, jedan remi i to protiv Superligaša, Voždovca. Redom FK Vojvodina 1928 (Perlez) 1-0, FK Rakovica 2-1, FK Hajduk (Lion) 3-0, Radnički (NP) 2-0, FK Vinča 4-0, FK Voždovac 0-0, FK Borac (Starčevo) 8-1, FK Dinamo 1945 1-0 i FK IMT 3-1. Gol-razlika je bila 22-3 u našu korist! Shvatamo da je velika razlika izmeđi sparing i takmičarskih mečeva, ali mislimo da je važno da se uvek pobeđuje, da igrači steknu taj pobednički mentalitet...

- "Naravno da je važno pobedjivati i ući u taj pobednički ritam, pogotovo što smo u poslednje dve sezone ispadali u niži rang. Treba povratiti samopouzdanje, pobednički ritam i vratiti brand koji je naš klub gradio decenijama."

- Koliko poznajete naše rivale, ko će nam biti najveći konkurenti?

- "Rivale i ligu generalno upoznajem i upoznavaću je iz utakmice u utakmicu. Mislim da je liga dosta jaka i ekipe koje pretenduju za ulazak su po meni Žarkovo, Grafičar, Radnički NB uz bivše prvoligaše, BSK i Kolubaru. Naravno, mislim da će biti i nekih iznenadjenja."

- Da li je ovaj tim OFK Beograda kadar da obraduje verne navijače i vrati se u rang iznad već ove sezone? Tim čine i iskusni i mladi igrači. Da li su sve linije tima popunjene dobrim rešenjima i možete li da date procenu da li na klupi imamo momke koji imaju potrebno igračko znanje i htenje da mogu da brane naše boje na pravi način? Sezona je duga, verovatno će biti kartona i suspenzija, ili ne daj bože povreda, "klupa" je veoma važna...

- "Kada se pravio tim gledalo se da ne bude situacija kao prošle godine i da se napravi ekipa koja će moći da bude jedna od jačih u ligi. Želim da se ide na pobedu na svakoj utakmici, ali već prve utakmice će pokazati gde smo. Tim je sastavljen od miksa iskusnih i mladih igrača, imamo nekoliko bonusa koji će, ili biti starteri, ili će ravnopravno konkurisati za prvih 11, a klupa će naravno biti bitna gde imamo nekoliko igrača koji mogu dosledno zameniti one na terenu koji ce započeti prvenstvo."

- Prelazni rok još traje. Da li možemo očekivati još neke promene u igračkom kadru. Da li mislite da neke linije tima treba pojačati?

- "Pre neki dan smo doveli i Novaka Martinovića, iskusnog štopera, koji je igrao u inostranim klubovima i kod nas u Crvenoj Zvezdi i našoj Ofki. Moguće je još neko pojačanje do kraja prelaznog roka."

- Odlučili ste se za mlad sastav stručnog štaba koji je je prepun igračkog iskustva i želje za dokazivanjem u novom poslu. Svi ste, pre svega, dugogodišnji prijatelji i razumete kolika je istorija kluba koji branite i pokušavate da vratite na noge iz pepela. Da li je to nešto što je dobitna kombinacija i kako ste uopšte zadovoljni funkcionisanjem struke?

Foto: ofkbeograd.co.rs

- "U stručnom štabu su naši bivši prvotimci sa velikim igračkim iskustvom i mislim da je to dobitna kombinacija pre svega što razumemo veličinu kluba pa prenosimo to i na igrače."

- Prvi protivnik je ekipa Sopota, već u sredu nam dolazi FK Dorćol-Polet, da bi narednog vikenda gostovali u Lazarevcu. Vaša očekivanja i kojim bodovnim saldom sa tih mečeva biste bili zadovoljni?

- "Koji god protivnik da je u prvom kolu on je težak posebno sto je liga za nas nepoznanica. Ne potcenjujemo nikog i u svaku utakmicu ćemo ući jednako motivisani. Sopot sa nekoliko dobrih pojedinaca, Dorćol je isto dobra ekipa, Kolubara, uvek težak protivnik... Ići ćemo na svakoj utakmici na pobedu, a o prognozama ne bih. Za prvo kolo svi su zdravi i to je ono što je bitno."

- Mišljenje o rasporedu utakmica u narednom prvenstvu?

- "Raspored je dobar jer na početku od prve četiri utakmice igramo tri kod kuće. Mislim da bi svi pozeleli za svoj tim da ima takav raspored."

- Bez navijača nema ni velikog OFK Beograda. Da li mislite da je situacija u kojoj smo se našli po prvi put u istoriji, kada smo trećeligaši, može da bude znak i alarm da armija Ofkovaca, koja je do osamdesetih godina punila Omladinski stadion, ponovo bude uz Plave? Vaša poruka za njih?

- "Bez navijača nema ni kvalitetnog fudbala. Bilo mi je teško kada sam utakmice gledao sa tribine, a naših navijača nije bilo... Sve se to popravilo pred kraj prošle sezone kada sam i ja bio na klupi i osećaj je svakako mnogo lepši. Poruka za najvatrenije navijače Ofke - obećavam da će ovaj tim na čelu sa mnom ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe da uživate u lepim igrama i da će na dosta utakmica biti onih famoznih 3 boda za nas! Voli vas vaš Peca Divić i želim da vas vidim u što većem broju, a mi ćemo znati da vam se odužimo!"

Ofkovci, dođite na Omladinski stadion i podržite svoj klub. Premijerna utakmica u novoj sezoni igra se u subotu na Omladinskom stadionu sa početkom u 16:30 časova. Ulaznica za istočnu tribinu košta 200 dinara, a sezonska karta 1500. Pomognite našem timu da pobedom krene u borbu za povratak OFK Beograda na mesto koje zaslužuje. 

 

 


Sopot 1 : 3 BASK
Prva Iskra 0 : 1 BSK Borča
Jedinstvo 4 : 1 Žarkovo
Lokomotiva 4 : 1 Stepojevac Vaga
Grafičar 3 : 0 BSK Batajnica
Kolubara 0 : 0 Radnički (NB)
GSP Polet Dorćol 3 : 0 IMT
OFK Beograd 1 : 4 Radnički (O)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Žarkovo 30 25 3 2 78
2 Grafičar 30 17 8 5 59
3 OFK Beograd 30 17 6 7 57
4 Lokomotiva 30 15 8 7 53
5 Radnički (O) 30 15 7 8 52
6 Radnički (NB) 30 12 10 8 46
7 BASK 30 11 9 10 42
8 IMT 30 12 6 12 42
9 BSK Borča 30 11 8 11 41
10 Kolubara 30 10 9 11 39
11 GSP Polet Dorćol 30 9 9 12 36
12 Jedinstvo 30 8 8 14 32
13 Stepojevac Vaga 30 6 8 16 26
14 Prva Iskra 30 7 5 18 26
15 Sopot 30 5 6 19 21
16 BSK Batajnica 30 0 10 20 10