XS
SM
MD
LG

U ponedeljak su na programu preostali mečevi osmine finala US Opena

Najbolje rangirana teniserka i prošlogodišnja finalistkinja, Čehinja Karolina Pliškova otvoriće današnji program na Artur Eš stadionu, duelom sa Amerikankom Dženifer Brejdi, u osmini finala US Opena. Brejdi je 91. teniserka sveta, a ove sezone je u Australiji već nastupala u četvrtom kolu Gren slema.

 

Najbolji teniser sveta, Rafael Nadal igra drugi meč na najvećem stadionu, dvostruki šampion će se sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim boriti za plasman u četvrtfinale US Opena.

 

Trenutno 64. teniser sveta je igrao u karijeri meč za polufinale gren slema, pre šest godina u Australiji, a u istoj sezoni Dolgopolov je ostvario i svoj najveći uspeh u Njujorku, kada je takođe igrao u četvrtoj rundi turnira.

 

Dnevni program na Artur Ešu završiće lokalna favoritkinja, KoKo Vandevej, koja će se za četvrtfinale boriti sa Čehinjom Lusi Šafarovom. Amerikanka je ponovila svoj uspehu u Njujorku plasmanom u četvrto kolo, a u karijeri je odigrala jedno četvrtfinale, pre šest godina na Australian openu.

 

Na stadionu Luis Armstrong snage će odmeriti 9. nosilac, Belgijanac David Gofan, koji se sastaje sa Rusom, Andrejom Rubljevim. Nakon momaka, na istom terenu sastaće se Ruskinja Darija Kasatkina i Kaja Kanepi iz Estonije.

 

Šampion US Opena iz 2009. godine, Huan Martin del Potro će odigrati meč dana protiv sjajnog Austrijanca Dominika Tima. Njihov duel je četvrti po redu na Grendstend terenu.

 

Večernji deo programa na Artur Eš stadionu otvoriće petostruki šampion Rodžer Federer, koji će za četvrtfinale igrati sa 33. favoritom turnira, Filipom Kolšrajberom.

 

Program osmog dana takmičenja u Njujorku zatvoriće 15. favoritkinja, Amerikanka Medison Kiz i Ukrajinka Jelina Svitolina.

 

Plan direktnih prenosa na Eurosportu:

 

Eurosport 1 od 17:00

 

[1] K. Pliskova (Cze) v J. Brady (Usa) – Arthur Ashe

 

Gejm, Šet i Mats 1

 

[1] R. Nadal (Esp) v A. Dolgopolov (Ukr) – Arthur Ashe

 

Gejm, Šet i Mats 2

 

[20] C. Vandeweghe (Usa) v L. Safarova (Cze) – Arthur Ashe

 

Završnica [24 ] J.M Del Potro (Arg) v D. Thiem (Aut) [6] – Grandstand

 

Gejm, Šet i Mats 3

 

[3] R. Federer (Sui) v P. Kohlschreiber (Ger) [33] – Arthur Ashe

 

[4] E. Svitolina (Ukr) v M. Keys (Usa) [15]

 

Eurosport 2 od 17:00

 

Najzanimljiviji meč u konkurenciji parova

 

[9] D. Goffin (Bel) v A. Rublev (Rus) – Louis Armstrong

 

D. Kasatkina (Rus) v K. Kanepi (Est) – Louis Armstrong

 

Start [24 ] J.M Del Potro (Arg) v D. Thiem (Aut) [6] – Grandstand