XS
SM
MD
LG

Dominacija Zvezde u večitom derbiju

Večiti derbi ove sezone pripada – ragbistima Crvene zvezde. U 2. kolu Super Lige Srbije, crveno-beli su na Adi ubedljivo savladali Partizan 56:4 (28:4) i tako ostali neporaženi u međusobnim duelima sa večitim rivalom ove sezone.

Za razliku od prethodne dve utakmice odigrane u prolećenom delu sezone, Zvezda je u prvom jesenjem derbiju bila potpuno dominantna. Na startu sezone bilo je nerešeno (30:30), dok je u aprilu u Jajincima bivši šampion tesno slavio – 32:30.

Ovoga puta dileme nije bilo – posle opipavanja snaga u prvih desetak minuta, crveno-beli su preko Miloša Zogovića u 12. minutu postigli prvi esej i nakon toga se nisu osvrtali. Povratnik iz Francuske Vladica Nikolić bio je nerešiva enigma za crno-bele, a njegovo internacionalno iskustvo videlo se u i taktičkom delu pošto je reprezentativac Srbije preuzeo ulogu i igrača – trenera.

Crvena zvezda - Partizan

Kako su prošle nedelje bili siloviti protiv Dorćola, tako su ragbisti Partizana zamenili uloge ovog vikenda. Uspeli su samo da postignu jedan eseje i trener Admir Hadžić imaće pune ruke posle da ispravi nedostatke u igri jer se čini da će između ove dve ekipe da se traži novi prvak Srbije.

Titulu još uvek drži Dorćol, međutim kako je aktuelni šampion traljavo odigrao na BASK Areni protiv novog člana elite – Radničkog sa Novog Beograda, veliko je pitanje da li će moći da se ozbiljnije odupre večitim rivalima. Dorćolci jesu stigli do pobedu u preostalom meču 2. kola jesenjeg dela šampionata, 24:20, međutim sve čestitke Radničkom koji je umalo napravio preokret u završnici.

Falilo je malo sreće da ekipa Vladana Kikanovića stigne do velike pobede, iako je Dorćol vodio ubedljivo posle prvih 40 minuta igre (24:0). U drugom poluvremenu, kao su timovi zamenili uloge na Carevoj Ćupriji. Radnički je brzo smanjo na 24:10, da bi potom usledila prava drama posle novih deset poena bez odgovora bivšeg drugoligaša. Ipak, prvak je izdržao i tako ostao u trci da se plasira u plej-of.

Rezultati 2. kola Super Lige Srbije: Crvena zvezda – Partizan 56:4 (28:4), Dorćol – Radnički 24:20 (24:0). Tabela: Crvena zvezda 2, Partizan 2, Dorćol 2, Radnički 0.