XS
SM
MD
LG

Zvezda raširila krila pred start sezone

Tim sa Malog Kalemegdana navikao je navijače na najviše ciljeve i domete, štaviše, često ih je i prevazilazio. Pre dve godine niko nije ni sanjao četvrtfinale Evrolige, u prošloj sezoni je korak nedostajao do ove faze posle paklenog ritma u promenjenom sistemu takmičenja. 

Sada će neki novi klinci sa novim trenerom Dušanom Alimpijevićem, povratnicima Kešeljom i Antićem, zatim Feldinom, Ročestijem i ekipom biti zaduženi za gorke pilule favoritima u Evroligi. 

Da su spremni za nove zadatke i da u ekipi vlada sjajna atmosfera, pokazali su na promociji novog Nike dresa na Malom Kalemegdanu i medija deju u Kombank Areni.

Za podizanje atmosfere naročito su bili zaduženi harizmatični Matias Lesor, Džejms Feldin i Pero Antić, koji je u Zvezdu stigao kao šampion Evrolige sa Fenerbahčeom. 

Pero Antić
 
Pero Antić
Foto: redbull.com © LUKA BANDA

 

Mlađi igrači Crvene zvezde susreli su se sa nečim potpuno novim, što je bilo idealno za timski duh uz povratak Branka Lazića, kapitena i osvajača evropskog srebra sa reprezentacijom Srbije. 

- Mi smo već nekoliko puta rekli šta su naši prioriteti i ciljevi. Od nas se očekuje da izađemo na teren i da na njemu vide rezultati. ABA liga je naš prioritet koja donosi Evroligu, a uz to naš cilj su i nacionalna liga i Kup. U Evroligi je cilj da budemo iz meča sve bolji i bolji i da svakome budemo težak protivnik. Poštujemo sve protivnike u Evroligi, ali uz naše navijače se ne plašimo nikoga’’,poručio je trener Dušan Alimpijević pred nastavak priprema.

Sledi turnir na Kritu, gde će Zvezda nastupati na prestižnom turniru od petka do nedelje, učesnici će biti još timovi iz renomiranog evroligaškog društva - Makabi, Olimpijakos i Uniks iz Kazanja.