XS
SM
MD
LG

FIA VTCC vikend u Kini

 

Trka u Ningbu je prvo od poslednja četiri takmičenja u sezoni, nakon Kine, na program su još trke, u Japanu, Makau i Kataru, gde će se završiti VTCC sezona 2017. Raspored na tabeli garantuje publici uzbudljivu završnicu sezone, jer za titulu konkuriše više vozača. Trenutni lider je Tiago Monteiro, Portugalac ima 12 bodova više od Teda Bjorka, dok Robert Mihelis kasni za Šveđaninom 17 bodova. Biće veoma uzbudljivi i okršaji za VTCC trofej, jer Mehdi Benani, Tom Čilton i Rob Haf su izjednačeni na čelu tabele, sa po 87 bodova.

 

Umesto dobro poznate staze u Šangaju, Ningbo internacionalni autodrom je nova destinacija u FIA VTCC kalendaru u 2017. godini, koja će postati redovno sastajalište takmičara u Svetskom šampionatu turing automobila. Novi autodrom je zidan skoro dve godine, staza je duga 4.015 metara, širine 12 do 18 metara sa ukupno 22 krivine, dok je smer kretanja suprotan od kazaljki na satu.

 

Pre godinu dana, na VTCC takmičenju u Kini, Ted Bjork je upisao dramatičnu premijernu pobedu u šampionatu, nakon što je preuzeo vođstvo dve krivine pre kraja, u svom Volvo S60 Polestar TC1 vozilu. To je bila i prva pobeda za proizvođača iz Skandinavije, čiji su vlasnici Kinezi. Istog vikenda, ekipa Sitroena je obezbedila treću uzastopnu šampionsku konstruktorsku titulu, dok je titulu za najboljeg vozača obezbedio Mehdi Benani.

 

Eurosport i Eurosport Plejer ispratiće kompletan trkački vikend u Kini, od kvalifikacija koje počinju u subotu u 9:15 i MAC3 trke, koja je na program sat vremena kasnije, do uvodne i glavne trke, koje će se održati u nedelju 15. oktobra od 9:15.