XS
SM
MD
LG

Revolveraški obračun Partizanu

 

Košarkaši Igokee upisali su treći poraz u regionalnoj ABA ligi. Aleksandrovčani su u petom kolu poraženu od Partizana u Beogradu rezultatom 117-104.

Utakmica je otvorena sa dosta nervoze i kod jednih i kod drugih i početak susreta nije nagovještavao da nas čeka ''revolveraški obračun'', kojeg se ni NBA liga postidjela ne bi. Nakon početne nervoze, Partizan je vodio većim dijelom prvog perioda ali u završnici prvog perioda na scenu stupa Dorel Rajt i donosi prednost Igokei od 23-19. Već u prvih deset minuta sjajni Amerikanac dao je 12 poena. U Drugom periodu Igokea je igrala dobro i imali su gosti i devet poena prednosti. Međutim, u završnici drugog perioda Partizan je zaigrao bolje i do poluvremena se potpuno vratio u igru. Na poluvremenu je rezultat bio 50-50 i već tada se mogli naslutiti da će obje ekipe preći sto poena.

Igokea je u trećem periodu vodila dok je Rajt bio razigran i dok ga je Radivojević dobro pratio. Međutim, kada je Partizan zatvorio Rajta, nastali su problemi za goste. Vodila je Igokea 68-63 ali tada Partizan pravi seriju 17-0, i ispostaviće se stvara ključnu prednost. U poslednjem periodu, Partizan je čuvao prednost a Igokea je pokušavala da se vrati. Prišli su gosti na -6, imali i kontru da još dodatno smanje razliku ali Ljubičićć promašuje zicer i nakon toga Partizan mirno privodi meč kraju. Na kraju je bilo nevjerovatnih 117-104 za Partizan.

Ključni parametri koji su donijeli pobjedu Partizanu bili su skok i slobodna bacanja. Partizan je ukupno imao devet skokova više i imali su neke jako bitne ofanzivne skokove. Što se tiče slobodnih bacanja, Partizan je šutirao 24/28 što je 85,7% a Igokea je šutirala ''samo'' 18/26 odnosno 69,2%. Treba napomenuti da su obje ekipe imale sjajan šut iz igre. Partizan je šutirao 56%, uz 68% šuta za dva, dok su gosti imali 50% šuta iz igre. Igokea je izgubila meč u gostima iako je dala 104 poena, imala sjajne procente, imala samo devet izgubljenih lopti ali jednostavno odbrana Igokee u određenim momentima nije postojala i na kraju ekipa Dragana Bajića nije mogla izbjeći poraz.

Partizan su do pobjede predvodili njihovi Amerikanci na poziciji pleja. Vilijams Gos je imao 30 poena i osam asistencija dok je Patrik Miler imao 23 poena i 11 asistencija. Prvo ime u ekipi Igokee, bio je Dorel Rajt sa 34 poena.

ĐORĐE MALEŠEVIĆ 

Partiuzan - Igokea / FOTO ABA liga