XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Inđija - Javor-Matis 0:3

Dugi niz godina se nisu na Gradskom stadionu u Inđiji sastajali Inđija i Javor Matis iz Ivanjice.

Bili su to do ovog meča vrlo neizvesni dueli, ali je danas bila prikazana igra dva tima od kojih je gostujući bio svakako bolji rival. Gost je zapretio već u 3.minutu meča, kada je Sević šutirao iskosa sa leve strane iz izgledne pozicije u malu mrežicu gola domaćina, ali sa spoljne strane. Potom dva puta preti domaćin. Prvo u 12' preko Ahčina i minut kasnije preko Kovačevića. Ovaj drugi pokušaj je delovao kao veća opasnost po gol Ivanjičana, ali je lopta upućena od Kovačevića završila u rukama golmana Đogatovića. U 19' prava pometnja u kaznenom prostoru domaćina. Posle centaršuta sa desne strane terena, lopta preleće Jeverečića, ali se odbrana Inđije nekako spasila tada od vođstva gosta.

Gol ipak stiže vrlo brzo. Igrao se 22', kada Milanović oštro šutira loptu po travi u ugao golmana domaćina. Tu Jeveričić nije osim parade mogao ništa da uradi, 1:0.

Gost posle vođstva preuzima igru u svoje noge i u 31', nova prilika. Ovog puta je šutirao Amanović kraj gola domaćina. U 44' penal. Gužva u kaznenom prostoru Inđije, a Mojsilović obara sa leđa Mitoševića i sudija odmah opravdano pokazuje na belu tačku. Siguran sa iste je bio Cvetković za sada sigurnih, 0: 2.

U drugom poluvremenu uvodni minuti pripadaju domaćinu meča. Bilo je primetno da su Ivanjičani spustili nivo igre. Tako da je Žerađanin dobro opalio po lopti u 48'. Njegov šut iz ugla svog gola vadi Đogatović i šalje loptu u korner. U nastavku gledamo sporadične pokušaje dva tima da sa distanci ugroze rivalskog golmana. Sve te akcije su bile bezuspešne, a bilo ih je samo tri.

Igrao se 68' kada je promenjen rezultat. Bilo je to 0:3. Brza polukontra Javor-Matisa, izbačen je u prostor Sević koji lako lobuje istrčalog golmana domaćina.

Do kraja meča još samo dva pokušaja, ali se rezultat meča nije enjao. Čini se Javor-Matis nikada lakše nije ostvario pobedu u Inđiji. Pobedu vredne plasmana među osam najboljih klubova u takmičenju zvanom Kup Srbije.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 250. Sudija: Dejan Trifković, pomoćnici: Aleksandar Stanojković i Miloš Karadžić, četvrti sudija: Aleksa Mitrović svi iz Beograda. Delegat: Branko Banglava iz Novog sada. Strelci: Milanović 22', Cvetković 45' (penal) i Sević 68' - Javor-Matis. Žuti kartoni; Nikolić 41' i Kovačević 56' - Inđija, Milanović 53' - Javor-Matis.

Inđija: Jeveričić, Nikolić, Kovačević, Počuča, Nikodijević (Đokić 77'), Vujasin (K) (Bjeličić 46'), Ahčin, Mojsilović (Vraštanović 64'), Mlađović, Rogač, Žerađanin. Trener: Srđan Blagojević.

Javor-Matis: Đogatović, Eliomar (Ristevski 69'), Kornelius, Kolaković, Sević, Terzić, Ivanovski (Obadović 57'), Amanović, Mitošević, Milanović, Cvetković Maričić 72'). Trener: Vlado Jagodić.