XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje Partizan

Nakon 65 godina ekipa Partizana odigraće prvenstvenu utakmicu sa ekipom Mačve u Šapcu u okviru 16.kola Super lige Srbije. Od prijateljskog susreta kada su Šapčani savladali crno-bele na svom terenu rezultatom 2:1 prošlo je pet godina. Istorijski uspeh Mačve plasmanom u elitni rang takmičenja, Šapčanima je omogućio da ponovo ugoste najveće fudbalske klubove i da u svom gradu gledaju priznata imena srpskog fudbala. Tako će sutra od 13 sati svoje snage odmeriti aktuelni šampion države i novajlija u superligaškom takmičenju šabačka Mačva. Na startu prvenstva na gostovanju Partizanu, crveno-crni su pretrpeli poraz, a sutrašnji meč je prilika da rezultatski budu mnogo uspešniji.

Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“, šef struke Dragan Aničić je naveo da šabačka publika ovu utakmicu već dugo čeka i da će sutrašnji meč sigurno biti veliki spektakl za Šabac i ceo okrug.  

„Trudićemo se da ne budemo samo učesnici tog spektakla, naravno da imamo neke svoje ambicije i ako je realnost da je Partizan favorit ne samo u ovoj utakmici, nego i u celom prvenstvu. Videli smo svi da Partizan u nekim prethodnim utakmicama i kada pruži slabije izdanje i kada nisu na nekom svom nivou, opet zabeleže pobedu i to je odlika velikih igrača i klubova. Nadam se da smo izvukli pouke iz prethodnih utakmica i videćemo da li smo nešto zaista i naučili iz utakmice sa Partizanom na startu prvenstva, u kojoj smo dobili pohvale za igru, ali rezultatski naravno nije bilo kako treba. Sada ćemo probati da rezultatski budemo mnogo uspešniji“, rekao je Aničić.

Nekadašnji igrač Partizana, Mladen Lazarević sada u dresu Mačve kaže da utakmica protiv najbolje ekipe u zemlji sigurno donosi težak meč, a zadatak svih igrača je da isprave greške iz prvog susreta sa Partizanom.

„Sada igramo pred domaćom publikom, nadam se da će stadion biti pun i da ćemo mi imati šta da pokažemo. Možda ekipa Partizana bude i umornija od nas, s obzirom da su odigrali evropsku utakmicu pa je i vreme za oporavak bio kraći, a reprezentativna pauza koja sledi omogućiće im da verovatno i na ovoj utakmici nastupe u najjačem sastavu. Sigurno je da gajim ljubav prema Partizanu jer sam u tom klubu igrao, ali prošlo je već deset godina od tada. Sada sam u Mačvi i daću sve od sebe da ostavrimo povoljan rezultat“, rekao je Lazarević.  

Golman Nenad Filipović kaže da ekipa neće izaći sa belom zastavom i da veruje da će dati svoj maksimum kako bi ostvarili najbolji mogući rezultat.

„Sigurno je da nećemo ući u sutrašnju utakmicu, kao u meč koji smo odigrali u Beogradu, kada smo poraženi sa velikim rezultatom. Mislim da je takav poraz bio više plod naših grešaka, nego što ih je bilo u Partizanovoj igri. Naravno da i Partizan kao favorit ima svoje i vrline i mane, na nama je da pokušamo da njihove vrline anuliramo, a da iz mana izvučemo najbolje za nas. Raduje me što će stadion Mačve sigurno biti ispunjen i što će Šapčani imati priliku da gledaju kvalitetnu utakmicu. U svakom slučaju na našem terenu se mi pitamo i ja verujem u ovu ekipu, kao i da će tih 11 igrača koje šef bude izveo na teren dati svoj maksimum i pokušati da ostvare najbolji mogući rezultat. Veliki broj golova koji smo primili na prvoj utakmici, meni su lično bili motiv za dodatan rad i verujem da ćemo se zajednički dobro odbraniti“, kaže Filipović.

Fudbalski savez Srbije ovaj susret je proglasio utakmicom visokog rizika, pa će i mere organizacije i obezbedjenja biti pojačane, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u skladu sa Zakonom snimaće i fotografisati učesnike.

Fudbalski klub „Mačva“ apeluje na navijače, da na utakmicu dođu ranije, kako bi prošli bezbedonosnu kontrolu i na vreme zauzeli svoje mesto.

Utakmica se igra od 13 časova, a kapije stadiona biće otvorene od 11 sati. Na stadion je zabranjeno unositi baklje, petarde i slične navijačke rekvizite, sitan novac, upaljače, flašice, metalne i staklene predmete. Svaka vrsta nesportskog ponašanja, političkih, rasističkih i nacionalnih uvreda biće sankcionisana na štetu kluba, zbog čega je jako važno da svi poštujemo pravila i pridržavamo se uputstva redarske službe i pripadnika policije.

Prodaja ulaznica počela je danas na biletarnici kod stadiona Mačve u Šapcu, i trajaće do 16 časova, a sutra na dan utakmice biletarnice sa radom počinju u  09 sati. Cene ulaznica su sledeće: Jug - 400 dinara, Istok - 500 dinara i Zapad - 1.000 dinara.  Za ovaj meč važe sezonske karte. Ulaz je besplatan samo za decu mlađu od 10 godina. Po propisu superligaškog takmičenja, deca uzrasta do 16 godina mogu prisustvovati utakmicama jedino u pratnji punoletne osobe.

Direktan prenos obezbeđen je na prvom programu Televizije Arena sport.

pr Ana Acan


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21