XS
SM
MD
LG
08.12.2017 Administrator

Srpkinje spremne za Koreju: Idemo na pobedu

Dobra atmosfera u redovima srpskog tima preslikala se na teren gde je osvojeno šest bodova u prva četiri kola Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Sa velikom dozom optimizma, ali i opreza, srpske rukometašice dočekuju naredne mečeve, prvo sa Korejom u petak u 20.30 časova.

Foto: RSS

Andrea Lekić, srednji bek:

Srećna sam i ponosna što je dosadašnji deo prvenstva protekao ovako. Ovakve igre nam daju nadu da možemo da razmišljamo o lepo plasmanu. Bile smo spremne za pobedu nad Holandijom, ali raduje igra protiv ekipe koja poslednje tri godine ima vrhunske rezultate. Euforije ne sme da bude. Čeka nas teška i lepa utakmica sa Korejom, koja igra atipično za evropske uslove. Ključ je u tome da se ne opterećujemo. Ne sme da bude kalkulisanja. Idemo na pobedu. Ostavljamo predviđanja za osminu finala za neki drugi put.

Tamara Radojević, srednji bek:

Veoma sam zadovoljna igrom mojih saigračica. Pokazale smo da možemo da igramo protiv domaćina i velike Holandije. Ta dva boda nam mnogo znače i u pozicioniranju pred osminu finala. Koreja igra drugačiji rukomet, imaju drugačiju odbranu. Imamo dan i po da se spremimo i da odigramo na nivou dosadašnjih igara. Nadam se pobedi i plasmanu na jedno od prva dva mesta u grupi.

Као што сам и рекла у најави турнира, свака утакмица је имала своју тежину. Показале смо наше најбоље лице. Оно што је још битније је да наставимо тако и да побеђујемо. Добро смо трчале са Холанђанкама, нисмо им дали да нас добију у том сегменту. Најважније су биле Чолине (Марија Чолић) одбране, скинула им је доста зицера, а то је нама дало снагу да у нападу будемо још јаче. Кореја игра сличан рукомет као Кина и Јапан. Брзе су, имају добре индивидуалце, али идемо на победу. Морамо да им наметнемо нашу игру. Биће јако неизвесно што се тиче ривала у осмини финала. Стање у обе групе је веома комплесно.