XS
SM
MD
LG

Piroćanci su večeras "akademce" vratili u "osnovnu školu košarke"!

I ovo je moralo da se desi.  Medjutim, sve to što se desilo ne ide na račun našeg tima i  nas gledalaca naravno. Razlika u kvalitetu bila je toliko velika, da Marko Spasić nije kombinovao i uvodio sve igrače, Akademik bi morao da se vrati u "košarkašku osnovnu školu"!

Zaista smo verovali da je kvalitet svih ekipa u Ligi tu negde bliži. Večeraas, medjutim, videli smo jednu slabu ekipu iz Srbobrana, nažalost, (ja im želim da ,,porastu,,) i pobeda od "samo" 26 razlike nije pravi odnos snaga.
Košarku dugo gledamo, ali večeras smo prosto jedva čekali da se meč završi. Nije bilo energije, nije bilo agresije, borbenosti jer to od naših i nije bilo traženo. Igrali su lagano, priliku su iskoristili Dimitrije Djordjević posebno, kao i mladi Uglješa Radulović i Bogdan Djordjević. Svi odreda, pogledajte sastav tima, upisali se u strelce.

Da ironija bude veća gosti su poveli sa 6:2 u 3. minutu i to je od njih bilo sve. Do kraja prvog dela, razlika je otišla na 17 koševa. U drugoj četvrtini Raške, Penda, Džoni, Martin više su presedeli na klupi. Marko je  u drugom delu čas pojačao tempo, ali i dao minutažu mladjima.

Sveukupno , bio je ovo meč koji se brzo zaboravlja, ali se pamti  koš razlika i bodovi za prodor u gornji deo tabele. Ovaj susret bio je nešto jači trening i priprema, kako reče Marko za sledeće utakmice. Mladi Dimitrije Djordjević je večeras pokazao mnogo više slobode i ,,drskosti,, hrabrosti u igri tako da je upisao dvocifren broj koševa.

Kada smo izašli iz Hale dočekala nas je prava zima. Kijamet  i pomisao, kako li će momci iz Srbobrana do svojih kuća. Zbog snega naravno, ali i  pune mreže koševa.

Druga liga Srbije 11. kolo:  Pirot: KK Pirot – KK Akademik Srbobran   88 :60  (27:10 , 17 :18, 24:20, 20 : 12)

Pirot: Goran. Radulović  4, Djonlić  14, B.Djordjević 2, D. Djordjević  10, Jovanović  5, Uglješa Radulović 4, Rašić 8, Pendić 6, Bor. Djordjević 6, Ljubenković 11, Matović 11, Stojanović 7.

Sudijska trojka: Jelena Smiljanić rodjena u Pirotu, kćer Dragana Panića nekadašnjeg fudbalera Radničkog, živi u Beogradu, Dušan Stamenković i Stefan Tošić Niš.