XS
SM
MD
LG

Niš spreman za vaterpolo spektakl, ima još karata u prodaji
Aktuelni olimpijski i evropski šampioni doputovali su u Niš, gde se spremaju za utakmicu 2. kola Svetske lige protiv Crne Gore, koja se igra večeras, a domaći vaterpolisti očekuju veliku podršku Nišlija i pobedu. Kako kažu na biletarnici bazena “Čair”, juče je prodata polovina karata, te publika još ima vremena da ih nabavi.
Utakmicu će direktno prenositi RTS 2; foto: Vanja Keser
 

Selekcija Srbije dolazi u najjačem sastavu, dok su Crnogoci podmlađeni, ali ih predvodi iskusni Aleksandar Ivović. Kapiten Filip Filipović rekao je za sajt Vaterpolo saveza da su svi u srpskom timu zdravi, raspoloženi i spremni za dobru igru, te obećava da će odigrati najbolje što mogu.

Nišlije su uvek bili sjajan domaćin, naš igrač više i verujem da će tako biti i ovoga puta. U svakom sastavu je Crna Gora jaka i ima najviše ambicije. Njihov sastav ne treba da nas interesuje, da nas zavara i sigurno je da će rasterećeni želeti da odigraju maksimalno dobro - kaže Filipović.

Crnogorci su u 1. kolu bili slobodni, dok su Srbi ubedljivo savladali Rumuniju sa 12:3. Centar Duško Pijetlović okarakterisao je meč protiv Rumunije kao “trening”, dok sada očekuje mnogo ozbiljniju borbu.

Može problem da bude što smo u klubovima širom Evrope, što osim Lazića nemamo igrača iz srpskog kluba. To nije dobro. Najbolje je bilo kada su jaki bili Partizan, Zvezda, Radnički i Vojvodina. Drago mi je što idemo u Niš, uvek je lepo igrati na "Čairu". Crna Gora ima mlad tim, to je zapravo pojačani Jadran, a selektor Gojković je trener Jadrana - priča Pijetlović.

Podsetimo, utakmica se igra večeras od 18:30 na bazenu “Čair”, a cena ulaznice je 200 dinara i može se nabaviti na biletarnici niškog bazena.