XS
SM
MD
LG

S ljubavlju za decu sa Kosova i Metohije

Na izmaku kalendarske 2017 godine, RSS, u saradnji sa Super rukometnom ligom Srbije i RK Partizan, organizovao je jednodnevni boravak mladih rukometaša RK Mokre Gore u srpskoj prestonici.

Foto: RSS

Najpre je za drage goste sa Kosova i Metohije, organizovan doček u prostorijama RSS na Tošinom Bunaru, gde ih je dočekao v.d. Generalnog sekretara Aleksandar Petrović i direktor SRLS, Zoran Lazarević. Mladi talenti iz Zubinog Potoka, imali su prilike da obiđu prostorije Saveza i da razgledaju trofeje koje je rukometni sport osvajao u prošlosti.

Nakon srdačnog prijema, rukometaši su se uputili u Delta Siti, gde im je, posle kratkotrajne šetnje modernim tržnim centrom, organizovan prijem od strane sponzora rukometne reprezentacije Srbije, renomirane firme Hummel. Svim rukometašima iѕ severnog dela južne srpske pokrajine, predstavnik sponzora uručio je prigodne poklone. Tom prilikom pozdravio ih je i Igor Mršulja, nekadašnji rukometaš Partizana i juniorski reprezentativac Srbije, danas uspešni internacionalac, sa kojim su proveli kraće vreme u prijatnom druženju.

Foto: RSS

Sledeća stanica je bio hotel Trim u Košutnjaku gde su ih srdačno ugostili najtalentovaniji pioniri Srbije koji su toga dana završavali kontrolne pripreme. Na zajedničkom ručku, uz vršnjačko druženje, rukometaši su razmenjivali iskustva a sklopljena su i nova poznanstva.

Put ih je dalje vodio ka Sportskom centru Voždovac na Banjici, gde ih je očekivalo druženje i prijateljska utakmica sa mladim rukometašima RK Partizan. Rezultat nije bio u prvom planu a iskoristili su priliku da posmatraju utakmicu SRLS , Partizan - Mokra Gora  i da se slikaju sa starijim kolegama.

Mladim rukometašima sa Kosova i Metohije, Direktor SRLS, Zoran Lazarević i vedeta RK Partizan, Bojan Butulija, uručili su prigodne poklone.

V.d. Generalnog sekretara RSS, Aleksandar Petrović, darovao je lopte i komplet golova za mini rukomet predsedniku RK Mokra Gora, Nemanji Jakšiću.

Lep program posete i ispunjen dan. Ono što je još važnije, ispunjene duše i srca naše drage braće sa Kosova i Metohije koji će ovu posetu pamtiti zauvek. Uz iskren pozdrav Dođite nam opet, gosti su ispraćeni u večernjim časovima i uputili se ka svojim domovima u Zubinom Potoku.