XS
SM
MD
LG

Srbija u grupi smrti na EP 2018.

Hrvatska na Srbiju! Kako bi pobeda “orlova” na startu Evropskog prvenstva u Splitu bila slatka! Srbiji je žreb namestio “grupu smrti” gde će koplja ukrstiti sa domaćinom, Švedskom i Islandom. Božidar Đurković, predsednik našeg Saveza, nada se dobrom rezultatu.

- Imamo dosta problema sa povredama i otkazima, kao što znate. Grupa je mnogo teška, tu su tipični predstavnici skandinavske škole rukometa Island i Švedska, pa još i domaćin Hrvatska, koja je takođe rukometna velesila. Sigurno je da nam neće biti lako, ali ako naši momci budu pružili maksimum, uveren sam da možemo da prenesemo neki bod u drugi krug - izjavio je Đurković za Blicsport.

Foto: RSS

Prvi čovek srpskog rukometa uveren je da će u Splitu sve proteći u najboljem redu.

- Nije ni njima bilo lako ovde 2012, kada se u Srbiji održalo prvenstvo Evrope, pa neće ni nama biti lako tamo. Ipak, očekujem da će sve proteći u najboljem redu, jer da vas podsetim, naše rukometne reprezentacije su prve iz Srbije i Hrvatske koje su odigrale meč posle raspada SFRJ. Savezi su u odličnim odnosima, tako da sam ubeđen da neće biti nikakvih incidenata.

Nedavno je završeno Svetsko prvenstvo za rukometašice u Nemačkoj, na kojem su naše devojke zauzele deveto mesto. Iako se možda i očekivalo više od naših devojaka, predsednik Saveza je zadovoljan, jer su izabranice selektora Ljubomira Obradovića pružile maksimum.

- Grupnu fazu smo odigrali besprekorno dobro, osvojivši prvo mesto bez poraza. U osmini finala nismo bili ni senka one ekipe iz grupne faze, pošto su nas Crnogorke zasluženo nadigrale. Ipak, čini mi se da još nismo preležalili dečje bolesti, ali sve je to deo sporta. Ne mogu zbog jednog lošeg dana da okarakterišem prvenstvo kao loše, jer su devojke dale sve od sebe. Moja očekivanja su bila da ćemo uspeti da se plasiramo barem u četvrtfinale, ali kada pružite maksimum na terenu ne možete da budete nezadovoljni - zaključio je Đurković.

 

Trenažni centar od izuzetne važnosti

U Mionici je u toku izgradnja hale koju će naš rukomet koristiti kao trenažni centar.

- Izgradnja dvorane napreduje. Radovi na objektu teku prema planu i programu. Radnici rade punom parom i očekujem da će hala biti završena u prvoj polovini naredne godine. Hvala državi, ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću što je prepoznao ovaj projekat i što nas je podržao - rekao je Đurković, koji je prošle subote obišao radove na ovom sportskom objektu.