XS
SM
MD
LG

Sportska saradnja Crvene zvezde i šimanovačkog Hajduka 1932

 

Saradnja duga dve decenije

 

  Predstavnici Fudbalskog kluba Hajduka 1932 iz Šimanovaca, Žarko Mrkajić i Nebojša Jovanović, iskoristili su poslednje dane 2017. godine da posete Školu fudbala Crvene zvezde, s kojom šimanovački klub ima saradnju dugu dve decenije. Trener mlađih kategorija Hajduka 1932, Žarko Mrkajić, kao znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju, predao je plakete direktoru projekta „Zvezdina škole fudbala“ Vladimiru Cvjetićaninu i treneru 2007. godišta Nikoli Boškoviću.

- Fudbalski klub Hajduk 1932 organizovao je do sada 20 turnira međunarodnog karaktera pod nazivom „Budući asovi“ – kaže Žarko Mrkajić – Na prvom turniru dvanaestogodišnjaka upravo je Crvena zvezda pobedila. Pored nje, tokom svih ovih godina, učestvovali su Partizan, Vojvodina, OFK Beograd, Rad, Zemun, Radnički (Novi Beograd), Obilić i mnogi drugi klubovi. Karakter međunarodnog turnira davalo je učešće Šekovića, iz Republike srpske. Turnir je, na neki način, bio odskočna daska sada već afirmisanim fudbalerima, reprezentativcima i internacionalcima. Imao je svoje uspone i padove, ali, zahvaljujući sportskim prijateljima, a pre svega lokalnoj samoupravi, odn. Sportskom savezu, poslednjih godina ponovo dobija na kvalitetu. Drago nam je da se Crvena zvezda uvek odaziva našem pozivu i dodelom ovih plaketa, pokušavamo da se zahvalimo.

Sportske prijatelje iz Šimanovaca, o trenutnim aktivnostima u zvezdinoj Školi fudbala, upoznao je Vladimir Cvjetićanin.

- Omladinska škola Crvene zvezde konačno je precizirala svoj pravac kretanja – ističe Cvjetićanin - Naša strategija je da se klubska budućnost stvara na kvalitetnoj omladinskoj školi. Imamo sve generacije, od ponih namlađih iz „Škole fudbala“ 2010. godišta, pa do omladinaca. Sa ponosom uvek stičemo da trenutno imamo 43 „Škole fudbala“ iz Srbije s kojima imamo potpisane ugovore o saradnji. Očekujemo da ćemo, na proleće, potpisati ugovor o saradnji i sa klubom iz Šimanovaca.

Na poslednjem turniru u Šimanovcima, učestvovali su mladi fudbaleri Crvene zvezde, koje je vodio trener Bošković.

- Generacija 2007. je izuzetno talentovana – kaže Bošković – Imamo zaista mnogo dece koje pokušavamo da edukujemo u svakom pogledu. Ubeđeno smo da ćemo uspeti da u bliskoj budućnosti izbacimo potencijalne prvotimce.

 

Sportski prijatelji iz Crvene zvezde i šimanovačkog Hajduka 1932

NIkiola Bošković i Vladimir Cvjetićanin, predstavnici Crvene zvezde

Žarko Mrkajić