XS
SM
MD
LG

Igokea sigurna u Skoplju

Košarkaši Igokee ostvarili su šestu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su slavili večeras u Skoplju protiv MZT-a, rezultatom 77-68.

Igokea je sjajno otvorila susret. Odličnom odbranom i ofanzivnim skokom, gosti su došli do 11-2 vodstva na startu utakmice. MZT je kasnije uhvatio ritam. Do kraja prvog perioda, domaći su uspjeli da priđu na -3. U drugom periodu igrali se u dosta izjednačenom ritmu. Pri rezultatu 27-27, Igokea je napravila 9-0 i došla je ponovo do devet poena prednosti. Ipak, u poslednje dvije minute prvog poluvremena došlo je do pada u igri Igokee pa su domaći to iskoristili. I pored toga, Igokea je na odmor otišla sa vodstvom 36-33.

U trećem periodu Igokea je igrala dobro i na krilima Marka Ljubičića došla je ponovo do devet poena prednosti. Međutim, forsirali su trojke i pravili su defanzivne propuste pa se MZT opet vratio. Pred odlučujućih deset minuta, Igokea je imala samo poen prednosti. Ipak, poslednji period Igokea je odigrala veoma koncentrisano. Sjajnom igrom u odbrani stvarali su mnogo problema MZT-u u organizaciji napada a konačno je Igokea pronašla i nekakav ritam u šutu za tri poena. U jednom trenutku Igokea je imala i 13 poena prednosti i tada je već bilo jasno da će gosti upisati pobjedu. Do kraja susreta domaći su samo smanjili zaostatak ali više od toga nisu mogli.

Igokea je ovaj meč dobila prije svega radi sjajne odbrane. Bajić je odlično pripremio utakmicu i odbrana je u većem dijelu susreta bila odlična. Dobro su punili reket i tako su sprečavali pik igru MZT-a a dosta dobro su kontrolisali i defanzivni skok. U napadu je funkcionisao ofanzivni skok a jedino je malo lošiji bio šut za tri poena. Međutim, kada je bilo ključno, Igokea je pogađala trojke.

Igokeu je do pobjede predvodio Marko Ljubičić sa 21 poenom a dodao je i četiri skoka i četiri ukradene lopte. Najbolji u redovima MZT-a bio je Stojanovski sa 14 poena.

Igokea je sada na omjeru od šest pobjeda i devet poraza i gotovo pa sigurno je osigurala opstanak. U narednom kolu, Igokea će dočekati Partizan. MZT ostaje ubjedljivo zadnji i trebaće im pravo čudo da ostanu u ABA ligi.

Foto: ABA liga